Ce sanse mai avem sa salvam Lumea?

16 May

Adevarat?:

Romanii sunt distrusi mental premeditat. Cum se obtine distrugerea mentala a popoarelor. Manipulare creier, gunoi mediatic, mass media, ocuparea timpului. salvam Romania, ascundere adevarAm vorbit de mai multe ori pe acest blog despre faptul ca foarte mulţi români sunt distruşi mental. Aş vrea să explic mai bine la ce mă refer prin acest lucru. În primul rând, NU are legătură cu IQ-ul sau cât de inteligenţi sunt românii. IQ-ul oricum nu este suficient pentru a ne face o imagine de calitate asupra inteligenţei şi capacităţilor mentale ale unei persoane. Puteţi vedea detalii despre asta AICI. Deci nu este vorba despre inteligenţă, nu este vorba despre cât de deştepţi sau proşti sunt românii în activităţile pe care le desfăşoară, nu este vorba despre cultura generală, ci este vorba despre CONŞTIENTIZAREA LUMII ÎN CARE TRĂIM!Detalii în continuare:

Ideea este că, din diferite motive (premeditate de către cei care conduc lumea), poporul român (şi în principiu orice popor din prezent) nu este în stare să conştientizeze ce se întâmplă în jurul lui. Iată câteva motive pentru care românii nu sunt interesaţi de  realitatea reală înconjurătoare:

O proastă educaţie

Prostie

Egoism

Retard mintal sau IQ prea mic pentru a înţelege lumea

Pierderea speranţei că se mai poate face ceva şi Lipsa încrederii că TU, omul obişnuit, (mai) poţi face ceva în privinţa asta

Frica de a aborda astfel de subiecte 

Neintersectarea cu informaţii despre realitatea reală din jur 

Iluzii/concepţii sau abordări greşite

Sărăcia

Renunţarea la Banul Public

(despre chestiile enumerate mai sus am detaliat câte ceva AICI)

INCAPACITATEA DE A CĂUTA, DE A CONŞTIENTIZA ŞI DE A FACE FAŢĂ ADEVĂRULUI – de fapt aceasta este cea mai mare problemă a omenirii şi puteţi citi detalii despre ea AICI.

Cea mai mare problema a omenirii si a poporului roman incapacitatea de a cauta, vedea accepta si constientiza adevarul dur, realitatea inconjuratoare grava din jurul nostru, minciuna iluzii ceicunoi.wordpress

Realitatea reală înconjurătoare este ADEVĂRUL despre ce se întâmplă în jurul nostru, şi anume că “LUMEA ESTE CONDUSĂ DIN UMBRĂ DE CĂTRE UN GUVERN MONDIAL ASCUNS CARE DOREŞTE INSTAURAREA UNEI NOI ORDINI MONDIALE CU EFECTE TRAGICE PENTRU MILIARDE DE OAMENI” – lucru care SE ÎNTÂMPLĂ DEJA şi care are efecte GRAVE asupra noastră a tuturor, efecte care SE VĂD DEJA (click aici – cine e dispus şi interesat să le vadă).

Unul dintre planurile celor care conduc lumea din umbră (“elitele” / “iluminati”) este chiar DISTRUGEREA MENTALĂ a populaţiilor de oameni, cu scopul de a nu fi în stare să înţeleagă ce se petrece în jurul lor şi de a nu fi în stare să se opună vreodată Sistemului creat de “Elite”, să nu se opună Noii Ordini Mondiale, astfel încât să rămână veşnic nişte sclavi muncitori distruşi mental, captivi într-un labirint malefic din care nu pot ieşi.

Distrugerea mentală este reprezentată de însăşi cea mai mare problemă a omenirii explicată de mine în acest text – pe care îl repun aici: Cea mai mare problema a omenirii si a poporului român: incapacitatea de a cauta, vedea si constientiza adevarul dur, realitatea inconjuratoare grava (edu35)Citiţi-l!

Un om distrus mental nu este în stare (nu este interesat) să CAUTE ADEVĂRUL DIN JUR. Tot ce ar avea de făcut oamenii pentru a afla adevărul este SĂ CITEASCĂ. Cu toate astea – deşi informaţiile sunt la îndemână pe internet, oamenii NU citesc. Iar dacă (din greşeală) se buşesc de informaţii legate de acest adevăr (care de regulă este DUR), oamenii LE IGNORĂ, sau îşi imaginează – se mint singuri că informaţiile sunt false, ca să nu sufere vreun stres psihic din cauza aflării realităţii grave (mai multe detalii în textul cu Cea mai mare problemă a omenirii).

Pe lângă faptul că oamenii nu caută să afle adevărul, pe lângă faptul că atunci când văd undeva (pe un site, într-un ziar) porţiuni, firimituri din adevăr, sau când sunt puşi în faţa faptului împlinit – vine cineva şi le arată UITE, ĂSTA ESTE ADEVĂRUL! (BOULE!) (fără “BOULE!”) TREZEŞTE-TE! …. aceştia ignoră şi REFUZĂ INFORMAŢIA, se feresc de ea, o dezaprobă, o consideră neadevărată, se mint singuri că nu îi vizează şi concluzionează că NU LE PASĂ (sau îşi impun să nu le pese, ca să nu se simtă prost de la conştientizarea realităţii dure). Continuă apoi să-şi trăiască vieţile de sclavi muncitori ca şi cum totul ar fi roz şi nu e nimic de făcut. Desigur, în defavoarea lor, a familiei lor, a copiilor lor şi a societăţii şi comunităţii în care trăiesc.

Aceasta este DISTURGEREA MENTALĂ a unui popor şi ea a fost plănuită şi premeditată de către cei care conduc lumea. Din păcate AU REUŞIT să ne distrugă mental ca popor…

ROMÂNILOR PUR ŞI SIMPLU NU LE PASĂ! (atât de distruşi mental sunt) ŞI ASTA CHIAR DACĂ TOATE LUCRURILE GRAVE CARE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN JURUL NOSTRU LE AFECTEAZĂ DIRECT BUNĂSTAREA LOR ŞI COPIILOR LOR! Efectele unui sistem mafiot patronat de nişte politicieni găinari putred de corupţi – marionete politice, instrumente în mâinile celor care conduc pe bune lumea, SE RĂSFRÂNG ASUPRA FIECĂRUIA DINTRE NOI! CHIAR ŞI ASUPRA BOGAŢILOR! Citiţi TEXTUL ĂSTA 1 despre cum şi bogaţii şi patronii de firme sunt sclavi ai sistemului, TEXTUL ĂSTA 2 despre cum îi afectează concret sistemul mafiot-corupt şi pe bogaţi şi TEXTUL ĂSTA 3 despre ce înseamnă de fapt un trai decent.

Distrugerea mentală a popoarelor s-a reuşit / se obţine prin: (important de ştiut pentru a contracara fenomenul!)

1. DISTRUGEREA LA PROPRIU A CREIERULUI şi a capacităţii mentale-intelectuale de analiză/critică etc. Acest lucru se obţine prin: TELEVIZOR – simpla urmărire a programelor TV este suficientă, Vaccinuri pe tot parcursul vieţii, Fluor în apă, alimente şi pastă de dinţi, Chimicale (E-uri, monoglutamat de sodiu, toxine, aspartam etc) în băuturi şi hrană, Alimente procesate, Organisme modificate genetic, Hrană de proastă calitate, Modalitatea de ingerare a hranei (pe fugă, nemestecată, în picioare, în mers, în stres etc), Unde electro-magnetice de la aparatele din jurul nostru (TV, calculator, laptop, tablete, microunde, telefoane mobile etc), Poluare, STRES, Tratarea necorespunzătoare a bolilor – vezi cancer (pentru că vinderea de medicamente INEFICIENTE este foarte profitabilă – nu contează că oamenii mor sau rămân bolnavi atâta timp cât pe seama lor se fac mulţi bani), Distrugerea sănătăţii fizice şi mentale printr-un stil de viaţă nesănătos (cauzat de proasta educaţie şi sărăcie), Lipsă de odihnă suficientă, Privitul prea multe ore la ecranele de calculator, tv, laptop, tabletă, telefon mobil etc, Statul prea mult pe scaun, Lipsa de mişcare etc etc etc. Nu mai stau să pun link-uri la fiecare. Căutaţi mai multe detalii despre cum te afectează aceste lucruri pe acest blog sau pe internet.

2. OCUPAREA TIMPULUI CU PROSTII -> lipsa de timp / interes pentru aflarea adevărului.

Timpul oamenilor este ocupat (premeditat) cu:

a. “gunoi mediatic” precum: emisiuni TV CRETINE – “show-uri” imbecile care promovează doar non-valori, show-uri politice în care analiştii lu’ peşte prăjit şi politicieni de 2 bani bat apa-n piuă, ştiri cretine nerelevante pentru INTERESUL PUBLIC (citiţi acest text: Diferenta interesul public vs interesul publicului. Lucruri care ne afecteaza viata si bunastarea. Ce vrea poporul român (edu12) ), competiţii sportive (vezi dependenţa de fotbal de proastă calitate a românilor), site-uri de ştiri cu informaţii cretine despre can-can şi mondenităţi imbecile  etc etc etc;

b. “gunoi online” şi pe calculator precum: pornografie, site-uri de socializare – mare pierdere de timp are loc aici, jocuri, jocuri de noroc, filme pentru “drogat creieri” – din care nu înveţi nimic util, ci primeşti doar “plăcerea de a vedea un film” (din păcate acea plăcere apare tocmai din râncezirea creierului – vezi detalii AICI)  etc;

c. pierderea timpului cauzată de Proasta funcţionare a statului – la rândul ei cauzată de Corupţia, Reaua credinţă şi Lipsa de competenţă a politicienilor şi celor care conduc administraţia publică locală: pierderea timpului în trafic, la cozi pentru diverse probleme ce ţin de administraţia publică, la cozi SĂ PLĂTEŞTI TAXE ŞI IMPOZITE (asta este culmea NESIMŢIRII ADMINISTRAŢIEI PUBLICE) etc;

d. pierderea timpului la cumpărături – mersul prin mall (şi chiar prin supermarket) a ajuns pentru mulţi o “plăcere” autentică a vieţii, o “plimbare” numa’ bună de relaxat (“drogat”) creierul, care te ajută să “scapi de plictiseală” şi să se simţi bine (Cum poţi să te plictiseşti într-o ţară ca România, unde sunt non stop atâtea lucruri utile societăţii de făcut…?)

e. pierderea timpului la coadă la benzinărie (din păcate interesele financiare ale “Elitei” nu susţin, de exemplu, dezvoltarea maşinii pe aer – în loc de benzină, deşi s-ar putea…)

Din cauză că oamenii sunt ocupaţi cu toate aceste lucruri, sunt ocupaţi cu serviciu – familie – cozi peste tot – gunoaie mediatice, gunoaie online şi pe calculator şi mai ales, sunt ocupaţi cu LUPTA PENTRU SUPRAVIEŢUIRE de pe o zi pe alta… OAMENII RĂMÂN FĂRĂ TIMP pentru a căuta, investiga, afla şi conştientiza ADEVĂRUL din jurul lor. Dar nici dacă ar avea timp pentru asta, n-ar căuta adevărul, n-ar căuta să citească mai mult ca să afle ce se întâmplă în jurul lor, pentru că pur şi simplu au ajuns să fie atât de distruşi mental încât NU LE PASĂ.

3. MANIPULARE – PROPAGANDĂ – ASCUNDEREA adevărului – CENZURA INFORMAŢIEI RELEVANTE

Aici intră EDUCAŢIA. În mod normal, într-un sistem de educaţie normal la cap, bine pus la punct şi cu un scop clar – EDUCAREA PE BUNE a oamenilor, ar trebui să aflăm de acolo FOARTE multe dintre lucrurile dure şi grave care se întâmplă în jurul nostru. Însă, din păcate, unul dintre principalele sisteme care trebuie distrus la o naţiune pentru a o controla este sistemul de învăţământ. Iar în România, se vede foarte bine că este deja distrus. Sistem de educaţie distrus = populaţie distrusă la cap. În sistemul de învăţământ de proastă calitate se “formează” o populaţie PROST EDUCATĂ, fără valori morale (benefice societăţii), fără cunoştinţe despre cum este condusă lumea în prezent (din umbră), şi fără SETE DE A CUNOAŞTE ADEVĂRUL. Sistemul de educaţie este de asemenea, primul care ne învaţă să respectăm “autoritatea”, să fim supuşi, să fim sclavi (detalii despre asta AICI). Despre ce cred eu ca ar trebui să facă un sistem de educaţie mai bun, găsiţi pe scurt, cu liniuţă, AICI. Dar… cine să facă asta? Cine să le arate oamenilor adevărul din jur? Profesorii şi învăţătorii pe care îi avem în prezent în şcoli, licee şi facultăţi? HA HA HA ce glumă bună! Păi cei mai mulţi profesori ai noştri abia dacă sunt în stare să stăpânească clasa şi să îi înveţe pe elevi măcar nişte minime informaţii despre domeniul pe care îl predau. Când o să aibă profesorii noştri salarii, chef, timp, energie să le povestească elevilor/studenţilor despre cine şi cum conduce lumea? Păi ABIA CÂND VOR ŞTII ŞI EI CHESTIILE ASTEA (ŞI NU LE ŞTIU!) şi când sistemul de învăţământ nu va mai fi ţinut PREMEDITAT la pământ… ! Eu personal am avut norocul să am în facultate un profesor care ne-a zis la un moment dat direct în faţă: “Vedeţi voi copii, lumea în care trăim este condusă de masoni. Ştiu asta sigur din 3 surse independente credibile”. Bineînţeles că asta era doar sâmburele care trebuia apoi dezvoltat de fiecare în parte. Eu am căutat să aflu mai mult şi am aflat. Alţi colegi de-ai mei au ignorat informaţia din secunda 2. Dar câţi profesori vorbesc elevilor-studenţilor despre aşa ceva? APROAPE NICI UNUL! Vă daţi seama? Am trecut prin grădiniţă, şcoală, liceu, zeci de cadre didactice, învăţătoare, profesori, diriginţi etc şi NICIUNUL NU NE-A ZIS NIMIC DESPRE ASTA. PĂRINŢII, de asemenea, HABAR N-AVEAU CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN JURUL LOR. Ce să ne zică? Dacă nu aveam norocul de acel profesor în facultate (cam singurul profesor adevărat întâlnit în toată facultatea timp de 3 ani), nici eu n-aş fi aflat despre asta şi aş fi rămas probabil în ignoranţa pe care ne-o creează tuturor sistemul de învăţămând DISTRUS PREMEDITAT. Update: Un articol superb despre miza educaţiei din ziua de azi citiţi aici: 22 ian 2014: Educaţia pentru turme – Şcoala nu are nici o legatura cu educatia, cu invatamantul. Scopul scolii nu este sa-ti invete puradelu’, ci sa-i distruga independenta si gandirea critica, fapt pentru care scoala este unul din cele mai periculoase lucruri din societatea umana.

Tot aici intră şi MASS-MEDIA, care în general este VÂNDUTĂ, aservită intereselor mârşave ale celor care conduc lumea şi ale intereselor găinarilor politici de la nivel naţional. Scopul mass mediei vândute (cunoscut de regulă de patronul Trustului de presă, nu de simplii angajaţi) este să MANIPULEZE OPINIA PUBLICĂ şi SĂ MIMEZE INFORMAREA CORECTĂ şi COMPLETĂ a POPULAŢIEI, cu scopul indirect de a menţine în continuare sclavii muncitori – NEINFORMAŢI şi la locurile lor! Mai sunt încă şi site-uri libere şi cu informaţii de calitate – vezi de exemplu gandeste.org, însă Mass media vândută este PREDOMINANTĂ şi mult mai puternică, ea “lucrează” zi de zi pentru a distruge mental oamenii şi pentru a-i menţine distruşi mental, ignoranţi şi neinformaţi, prin:

a. Gunoiul mediatic prezentat la punctul 2, litera a)

b. MANIPULARE – PROPAGANDĂ propriu-zisă -> aici intră:

– Neprezentarea informaţiilor DE INTERES PUBLIC – ci cu precădere a gunoaielor mediatice – ascunderea adevărului;

– Alterarea informaţiei de interes public – prezentarea unui fapt, a unui adevăr, într-un mod alterat, trunchiat, pentru a induce “consumatorului” de media, de informaţie, un alt sens, o altă concluzie privind acel subiect;

– Tratarea pe fugă, puţin, şi cu superficialitate a subiectelor cu adevărat importante, care ar trebui de fapt să fie tot timpul “pe prima pagină”;

–  Cenzurarea comentariilor corecte, pertinente, relevante;

– Ridicarea şi dezbaterea de false probleme;

– Trimiterea în derizoriu şi nedezbaterea unei probleme care era în realitate gravă şi relevantă pentru interesul public;

– Utilizarea unei armate de postaci profesionişti online – oameni plătiţi să posteze anumite comentarii pe forumuri, la sfârşitul articolelor,  care să influenţeze (manipuleze) opinia cititorului privind subiectul dezbătut;

– şi multe multe alte metode şi tehnici de manipulare pe care le puteţi găsi pe net căutand “manipulare mass media”, sau pe blogul Ce-i cu noi? AICI1AICI2AICI3AICI4AICI5AICI6AICI7AICI8.

ATENŢIE: toate lucrurile enumerate mai sus distrug câte un pic câte un pic creierul nostru şi capacitatea de a vedea lumea, aşa cum este ea de fapt, distrugând în acelaşi timp (se vede în practică) şi capacitatea noastră de A NE PĂSA de aceste lucruri… Fiţi conştienţi şi feriţi-vă atunci când puteţi de “gunoiul” care se află special în jurul nostru pentru a ne distruge mental ! Feriţi-vă COPIII !!!

Cititi si acest pasaj preluat de AICI:

Teoria dezinformării se referă la orice intervenție asupra elementelor de bază ale unui proces comunicațional, cu scopul cultivării unui anume tip de reacții, atitudini și acțiuni ale receptorilor, (denumiți în mod generic ținte), dorite de un anumit agent social. În jargonul serviciilor de informaţii americane, cele care au creat şi implementat pretutindeni aceste metode, tehnicile de influenţare şi manipulare s-au numit “profilare”. Profilarea a fost realizată plecând de la nivel de individ, a fost extinsă la grupuri mari de oameni, pe toate nivelurile ierarhice şi a avut ca rezultat inducerea unor reflexe condiţionate. Sistemul educațional și social format în jurul idiotului și nu al omului inteligent şi responsabil, a transformat generațiile de români de după 1989, în oameni obedienți care vor căuta îndrumători pentru tot restul vieții lor. Cât priveşte poporul român, procesul de „profilare” dus de peste două decenii, a reuşit perfect. Aproape în totalitate, el prezintă un comportament tipic individului trepanat. Nici n-a clipit când guvernul Năstase a cedat rezervele de gaz şi petrol ale României firmei OMV, odată cu privatizarea Petrom. De ce i-ar cere socoteală un popor de trepanaţi guvernului Ponta pentru susţinerea proiectului Nabucco, un eşec anunţat de peste un an? Nu m-ar mira ca poporul român trepanat să înceapă să aplaude când va auzi că părţi importante din teritoriul României vor fi cedate altor state.

Să trecem acum la ultima chestie din titlul prea lung al acestui articol:

Ce şanse mai avem să salvăm România? (de ce trebuie România salvată găsiţi în articolul Review on Romania 2013)

Ce şanse mai avem să trăim o viaţă mai bună, ca popor, cu astfel de oameni distruşi mental, ignoranţi faţă de realitatea din jur, faţă de propriile lor vieţi? Răspunsul este, după părerea mea, următorul: plecând de la ideea că NU se poate obţine o bunăstare reală a societăţii umane fără obţinerea de bunăstare pentru marea majoritate a membrilor ei, singura şansă a noastră – să o ducem mai bine – este ca întreaga Românie să o ducă mai bine, sau măcar întreaga comunitate locală în care trăim. Pentru a crea această îmbunătăţire a vieţii, trebuie ca oamenii de bună credinţă treziţi la realitate (de nivel 10 / 11 / 12 / 13 pe Ierarhia nivelurilor cunoaşterii) SĂ SE UNEASCĂ şi să LUPTE INTELIGENT ÎMPREUNĂ pentru a ELIBERA România şi pentru a oferi o viaţă mai bună tuturor românilor (sau măcar… la nivel local – pentru bunăstarea comunităţii locale). Oamenii distruşi mental vor contribui la această schimbare în bine, în măsura posibilităţilor lor mentale. Oamenii treziţi la realitate vor trebui să îi ghideze pe cei încă “adormiţi” înspre direcţia corectă şi în paralel să continue “informarea corectă” a publicului larg, în speranţa că din ce în ce mai mulţi români se vor trezi şi vor fi dispuşi să contribuie activ la Eliberarea României.

Citeşte şi:

Continuarea articolului: Exemple de comportamente care denota distrugerea mentala a românilor. Reactia gresita a oamenilor in diferite situatii. Societatea romaneasca distrusa la cap (edu75)

20 iulie 2007: Controlul Populatiei prin Conditionarea Mintii – De ce acest spirit de turma? Populatia nu cunoaste felul în care i se inoculeaza convingeri. (…) Inteligenta o au cei care pun intrebarile si nu cei care cred fals ca au raspunsurile !

8 aug 2013: Cinci pasi simpli de a te deconecta de la Matrix – atenţie la manipulare prin educatie, mass media, religii, la chimicalele din hrană şi subestimarea propriei forţe.

 

==

Oricât petrol am scoate din pământ, producția de energie provenită din surse neregenerabile nu mai crește în mod semnificativ. La mijlocul deceniului trecut s-a atins cota cea mai înaltă, temutul peak-oil. În prezent, suntem de partea cealaltă a versantului, ne rostogolim spre necunoscut. Se estimează că în 2014 costul de producere al unui baril din „noul petrol“ va fi de peste 100 de dolari, prea scump pentru consumatorul din economiile avansate. În SUA, pentru stilul de viață american, 4 dolari galonul înseamnă „linia morții“ de unde începe terenul minat.

Adio, suburbie de tip american! Peste câțiva ani, vilele construite în câmp, la marginea Bucureștiului, vor fi năpădite de buruieni și se vor scufunda în noroi. În cel mai bun caz, unele dintre gated communities dâmbovițene, dependente acum de naveta cu merțanul la oraș, se vor transforma în sătuce semiautarhice în genul „dacelor“ rusești, capabile să-și asigure propria hrană prin practicarea agriculturii tradiționale. Energia scumpă și puținătatea banului vor face imposibilă dezvoltarea unei infrastructuri de tip urban sprawl. Suburbia americană s-a născut atunci când barilul de petrol costa mai puțin de 20 de dolari iar dolarul era moneda mondială convertibilă în aur.

Pentru prima dată în ultimii 200 de ani, Bucureștiul și alte mari orașe ale României se vor restrânge. Capitala, așa cum arată ea astăzi, este produsul hidos al industrializării comuniste. Capitala de mâine va fi un oraș la dimensiuni umane unde țăranii își vor aduce marfa la piață în căruță; bicicleta și transportul în comun vor fi principalele mijloace de deplasare. Supermarketul, alimentat non-stop cu marfă adusă de TIR-uri de la mii de kilometri distanță, își va da obștescul sfârșit. Odată cu el, va pieri oricare altă unitate economică construită pe baza lanțurilor lungi de aprovizionare. Va reveni băcănia din colț, produsele alimentare locale vor înlocui usturoiul „made in China“, strugurii italienești și roșiile provenite din ținuturile Anatoliei. Agricultura industrială, ineficientă și energofagă, va împărtăși soarta „industriei grele cu pivotul ei industria constructoare de mașini“. Capitala va trăi în simbioză cu satele din jur. Megaproiectele urbane ale lui Oprescu, plănuitele „coridoare de transport paneuropene“ cu rețele de autostrăzi pe „axa nord-sud“, „sud-vest“ sau „Pamânt-Lună“ vor intra în istorie drept „fantezii ale epocii petrolului“. Cu o singură excepție: va fi terminat, cu mari eforturi, canalul București-Dunăre. Transportul pe apă și pe calea ferată va înlocui în mare parte actualul du-te-vino cu automobilul și avionul.

Globalizare? Stat supranațional? Adio și n-am cuvinte! Într-o lume în permanentă restrângere, imperii hipercomplexe precum Uniunea Europeană vor împărtăși soarta Uniunii Sovietice. S-ar putea ca statul național însuși să se împartă în unități teritoriale mai mici și mai puțin complexe.

După două secole de dezmăț industrial, băieții deștepți de pe mapamond vor fi epuizat resursele abundente de șmecherie ieftină. Banul cămătăresc va fi incapabil să tot umfle valoarea bunurilor așa încât 1% din populație să-și permită bunuri și servicii, oricât de mare ar fi prețul la energie. Mașinăria de gonflare a bulelor va deveni piesă de muzeu, ilustrând ingeniozitatea maladivă a capitalismului din faza sa terminală.

PR-ul tehnocrației globale va încerca să cosmetizeze un timp realitatea, dar acțiunea necruțătoare a legilor ei nu va putea fi suprimată. Populația, din ce în ce mai îmbătrânită, îndatorată și sărăcită, va înceta să mai cumpere junk-ul, mărfurile-gunoi pe care și le permiteau locuitorii epocii petrolului. Țări mercantiliste, ca Germania ori Japonia, se vor afla în imposibilitatea de a-și vinde în toată lumea gadgeturile tehnologice. Unii autori prevăd că Japonia va fi prima națiune industrială reîntoarsă spăsit în epoca medievală. Țara Soarelui Răsare va restaura societatea grațioasă de artizani pe care a abandonat-o în scurta ei perioadă de nebunie industrială. Modelul „Go mediaeval!“ (Mergeți spre Evul Mediu!) va fi urmat, rând pe rând, de celelalte națiuni „avansate“. Până la urmă se vor prăbuși toate structurile societății industriale, construite pe energie concentrată ieftină, de la agricultură, armată, sistemul bancar și administrativ până la sistemul de asigurări sociale și baza de impozitare.

Deocamdată ne aflăm în plină patologie negaționistă. Dintre noii adicți, China refuză orice apel la rațiune. Pe zi ce trece își injectează în vene doze tot mai mari de progresism. Două sute cincizeci de milioane de chinezi vor fi mutați de la sat la oraș în următorii doisprezece ani, a hotărât guvernul chinez. Se doreşte ca șaptezeci la sută din populație – aproximativ 900 de milioane – să locuiască la orașe până în 2025. În următoarele două decenii, liderii chinezi plănuiesc să construiască anual câte un nou oraș. „Dacă jumătate din populația Chinei începe să consume, creșterea este inevitabilă“, a spus Li Xiangyang, directorul adjunct al Institutului de economie și politică mondială de la Beijing. „Acum această populație trăiește în zone rurale, unde nu consumă.“

Spre deosebire de China, drogații invederați (SUA, Europa, Japonia) își dau cumva seama că au o problemă dar apelează tot la vechile tratamente pe bază de creștere economică, globalizare și inovație tehnologică. Realitățile arată însă altfel decât dorințele lor deșarte: cercetarea tehnologică este tot mai scumpă și, statistic, se află în regres, iar noile „tehnologii verzi” nu au cum să aducă mântuirea colectivă. Din două considerente: energia verde scumpă este subvenționată de energia ieftină a carburanților fosili; energia eoliană, solară & Co. nu poate asigura enormul consum energetic de care are nevoie societatea modernă pentru a funcționa la parametrii actuali.

Care ar fi, deci, viitorul? După un scenariu optimist, va urma o perioadă pașnică de tranziție spre o economie și societate smerită. Va fi un fel de colaps controlat pe baza „modelului bizantin“.

Reputatul istoric și antropolog american Joseph Tainter susţine că prăbușirea societăților complexe este inevitabilă. Aceste societați răspund provocărilor la care sunt supuse prin „complexificări“ din ce in ce mai costisitoare2. În istoria omenirii, afirmă Tainter, o singură societate complexă, Imperiul bizantin, a evitat prăbușirea prin adoptarea unui model distributist de „simplificare sistematică“.

În prima parte a secolului al șaptelea, imperiul bizantin era în pragul prăbușirii, părând că va împărtăși soarta Imperiului roman (de Vest). Strategiile de „complexificare“ – creșterea birocrației imperiale și a armatei, creșterea impozitelor – nu puteau fi aplicate în condițiile unei populații secătuite și a unui imperiu mult restrâns geografic (arabii cuceriseră jumătate din teritoriile imperiului). Bizantinii au găsit însă o soluție distributistă salvatoare.

În jurul anului 659, au luat măsuri radicale pentru a micșora costurile de întreținere ale imperiului și au reenergizat populația. Printre altele, au simplificat în mod sistematic guvernul și armata, le-au dat pământ soldaților, transformandu-i din consumatori în producători; imperiul s-a dezurbanizat, orașele, de dimensiuni mult mai reduse, s-au restrâns pe vârful dealurilor; „simplificată“, educația a fost redusă la noțiuni elementare de aritmetică și povestiri hagiografice. Economia s-a dezvoltat în maniera feudală prin răspândirea latifundiilor autosuficiente. Soldatul-țăran lupta acum pentru credința, familia și pământul său, nu pentru gloria imperiului. Această „simplificare sistematică“, deși este cunoscută sub numele de Evul întunecat bizantin, a deschis o epocă luminoasă. În câteva secole, Bizanțul renăscut a devenit prima putere din Europa şi Orientul Apropiat.

„Modelul bizantin – scrie Tainter3– este o soluție de restaurare prin simplificare deseori recomandată pentru o societate modernă, o cale de urmat mai puţin vătămătoare pentru mediul înconjurator și climă, un mod de a trăi în limitele unui buget energetic mai redus… Bizanțul poate fi un model sau prototip al propriului nostru viitor, în linii mari dar nu în detalii specifice.“

La Întrunirea internațională distributistă de la Rășinari (2012), noi am propus distributismul drept „modelul bizantin“ de urmat, nu numai de către România, dar și de o Europă aflată în pragul colapsului economic şi civilizațional. Mișcările de decomplexificare contemporană – slow food, slow money, slow travel, slow media, cittaslow (anti-omogenizarea localităților) – ne atrag atenția asupra prețului enorm pe care îl vom avea de plătit datorită nesăbuințelor de până acum. Ele nu oferă decât remedii temporare și de mică anvergură.

Salvarea noastră ar fi o reformă distributistă amplă, care să ducă la schimbarea la față a societății moderne. Este însă un medicament greu de înghițit. În afara vieții creștine, șansele ei de reușită sunt minime. A reveni la înțelesul simplu al lucrurilor implică asceză, luptă împotriva prea multului care urâțește omul și-l separă de Dumnezeu. Fără o despătimire a vieții materiale, fără să revenim la armonia și firescul unei existențe trăite în dragoste și smerenie nu va mai exista un „model bizantin“ salvator. Probabil nu va exista nici civilizație.

Ovidiu Hurduzeu, articol preluat de aici: atreiafortaromaniaprofunda.blogspot.com

 

==

Disonanţa cognitivăOricât de surprinzător ar părea, nouă, oamenilor, nu ne place să fim inconsecvenţi. Dacă apare un conflict între ceea ce credem şi ceea ce facem, resimţim un disconfort, care este rezultatul unui mecanism interior denumit disonanţă cognitivă.

 

 

 

Teoria disonanţei cognitive a fost introdusă de Leon Festinger (1919-1989). Disonanţa cognitivă reprezintă o stare de tensiune care apare ori de câte ori o persoană are în acelaşi timp două opinii care nu numai că nu se susţin una pe alta, dar se exclud.

Iată următorul exemplu: un fumător este informat prin nenumărate canale că viciul său îl apropie de deces, prin riscul crescut de a suferi de cancer pulmonar, dar renunţarea la fumat este dificilă. Ce face fumătorul tipic? Încearcă să desconsidere ceea ce îi creează disconfortul şi anume ideea că fumatul poate ucide prematur. În anul 1964 s-a realizat un studiu pe fumători şi nefumători care a constat într-o singură întrebare adresată subiecţilor: “credeţi că într-adevăr fumatul poate duce la cancer pulmonar?” În timp ce doar 10% dintre nefumători s-au îndoit de adevărul teoriei, 40% dintre fumători aveau dubii, fapt ce arată că aceştia din urmă au ales să rezolve conflictul lăuntric prin contestarea pretenţiilor cercetătorilor care avertizează asupra riscurilor implicate de fumat.

 

Leon Festinger
Leon Festinger

 

Oamenii sunt fiinţe care încearcă de fiecare dată când au prilejul să se convingă că ceea ce fac are logică, de la lucruri mărunte, până la cele de cea mai mare profunzime, cum ar fi sensul vieţii. Cei mai mulţi dintre noi, de pildă, sunt convinşi că viaţa are un sens, că vieţuirea noastră pe acest pământ nu este întâmplătoare, că există un Dumnezeu care aşază lucrurile într-o ordine anume, funcţie de ascultarea pe care creaturile lui i-o arată, că existenţa are un sens superior, chiar dacă nu este complet decelat. Viaţa noastră nu poate fi absurdă, destinată unei morţi ineluctabile. Este greu de trăit cu opinii care arată lucrurile în adevărul lor deconcertant.

La scară mai mică, suntem adesea confruntaţi cu disonanţa cognitivă. Studenţii vor să înveţe şi să ia note bune, dar apreciază şi viaţa de club. Mulţi recurg la idei ingenioase care să-i scoată din încurcătură, gen “Important este să ştii ce este viaţa”. În război, soldaţi “virgini” sub aspectul comiterii crimei sunt puternic frustraţi când ucid. Propaganda nu trebuie să fie extrem de ingenioasă pentru a prinde, pentru că tinerii ostaşi sunt dornici să găsească o idee care să le justifice faptele oribile, “I-am ucis pentru că merită, pentru că sunt barbari, pentru că lumea este mai bună fără ei, pentru că problemele noastre vor dispărea odată cu dispariţia lor!”.

Atunci când benevol, din greşeală ori forţaţi ajungem să făptuim astfel încât intrăm în contradicţie cu o opinie a noastră fundamentală, întrucât nu putem schimba trecutul, tindem să ne convingem că ceea ce am făcut este, la urma urmelor, rezonabil. Aşadar, chiar dacă, de pildă, noi credem că a ucide este incompatibil cu accepţiunea noastră despre ce este corect şi moral, suntem deschişi să acceptăm soluţii de compromis, să acceptăm că sunt circumstanţe în care faptele noastre, chiar oribile, sunt perfect justificate.

 

EXPERIMENTUL CLASIC AL DISONANŢEI COGNITIVE CONDUS DE JAMES MERRILL CARLSMITH ŞI LEON FESTINGER

În 1959 cei doi cercetători au inventat un experiment pentru a-şi testa teoria disonanţei cognitive. Experimentul a avut trei etape, iar subiecţi au fost studenţi de facultate.

ETAPA 1

Pe timpul primei etape cercetătorii le-au cerut subiecţilor să efectueze o serie de sarcini repetitive şi plictisitoare la culme. Timp de o oră studenţii au executat sarcini stupide şi fără sens.

ETAPA 2

Subiecţii au crezut că după ora de supliciu experimentul s-a terminat. Între timp, un alt subiect, complice, părea că abia aştepta să intre în experiment. Experimentatorii au apelat la subiecţi să ajute un pic experimentul, minţindu-l pe noul candidat la ora de plictiseală că de fapt ceea ce e de făcut este în fapt plăcut şi interesant. Pentru a fi convingători, cercetătorii au oferit bani subiecţilor pentru minciuna lor, unora 1 dolar, altora 20 de dolari.

ETAPA 3

Cea de-a treia etapă a constat în verificarea opiniilor: cum au resimţit subiecţii sarcinile? Fuseseră plăcute într-adevăr ori chinuitoare? Aceştia au putut  da puncte pentru fiecare întrebare, de la -5 la 5. Iată mai jos rezultatele.


Rezultatele experimentului

Întrebările din interviu Un dolar Douăzeci de dolari
Cât de plăcute au fost sarcinile 1.35 -0.05
Cât de educative au fost 2.80 3.15
Cât de relevante sub aspect ştiinţific 6.45 5.18
Vor mai participa la experimente similare? 1.20 -0.25

Prin urmare, cei care au primit un dolar au socotit că experimentul, adică efectuarea unor sarcini plictisitoare şi stupide, a fost plăcut, educativ şi relevant sub aspect ştiinţific! Cei plătiţi cu 20 de dolari, dimpotrivă, au considerat experimentul unul inutil, fără beneficii pentru participanţi, aşa cum şi era în fapt.

Cei care au primit un dolar, după ce au spus minciuna faţă de subiectul complice, cum că experimentul este unul valoros, au început să creadă că aşa este. De ce? Teoria disonanţei cognitive afirmă că subiecţii s-au angajat într-un dialog interior cu ei înşişi. Dacă cei care au fost plătiţi în mod substanţial au găsit justificări suficiente pentru minciuna lor, “Am minţit, dar am făcut-o pentru 20 de dolari! Cine nu ar face la fel?”, cei care au fost plătiţi cu un dolar s-au aflat într-o situaţie diferită. Au minţit pentru un dolar! Nu e suficient pentru o conştiinţă curată. Aşa că aceştia şi-au construit o altă realitate, una în care activităţile desfăşurate sunt valorizate. Schimbând atitudinea faţă de sarcinile plictisitoare, ei nu au mai minţit!

 

CĂLUGĂRUL FERICIT…

Am întâlnit la una dintre mănăstirile din România un călugăr care îşi vânduse tot înainte de a se călugări şi a donat tot bisericii, sperând că viaţa lui se va schimba fundamental. Numai că la mânăstire nu a descoperit raiul pe Pământ, aşa cum sperase, ci o lume complicată, cu multe interese derizorii, cu pizmă, mici comploturi etc. Pe de-o parte, omul pierduse totul pentru a ajunge la mânăstire. Pe de alta, odată ajuns aici, lucrurile erau diferite de ce îşi imagina el că o să găsească. A mai avut puterea de a renunţa iar la tot şi s-a întors în lumea laică? Nu. Ce făptuise era prea greu de suportat, aşa că, deşi critic cu ceea ce observa în juru-i la mânăstire, schimba deseori brusc discursul pentru a aminti că aici este mai aproape de Dumnezeu, chiar dacă fraţii nu-i erau un reazem real în atingerea perfecţiunii spirituale. Avea aşadar discursul de rezervă, care afirma că nu greşise când şi-a părăsit lumea iniţială pentru un vis ireal privind viaţa monahală.

 

Concluzie

Dacă este să spunem o singură propoziţie despre semnificaţia conceptului de disonanţă cognitivă am spune următoarele: tendinţa omului de a nivela conflictele interioare duce adeseori la automanipulare şi la acceptarea unor opinii complet iraţionale. Teoria disonanţei cognitive a lui Festinger ne mai relevă un aspect important: ne indică de ce nu suntem în stare să învăţăm din propriile greşeli. Pentru că de multe ori ne transformăm greşelile în acte virtuoase ori măcar acceptabile.

 

 

==

Adevarat?:

( CINE CONDUCE LUMEA? – PIRAMIDA PUTERII ( detaliat pe familii, dinastii, institutii internationale etc – click AICI )

Şi încă o schema a puterii globale preluată de AICI:

cine conduce lumea din umbra ordinul iezuit schema ierarhia puterii mondiale secrete oculte franc masonerie instrumente planurile celor mai bogati puternici oameni din lume iezuitii masonii conduc lumea

 

10 mari corporatii bogatii lumii care controleaza produsele piata alimentara cererea si oferta, comertul ceicunoi.wordpress

Cele 10 mari corporații care controlează produsele

U.S. Democratic Party – Federal Reserve – Goldman Sachs (CRIME, INC.) – Bilderberg – Council on Foreign Relations – United Nations – Trilateral Commission – Microsoft – Google – Apple – …

Instrumente ale celor care conduc lumea din umbra:

cine conduce lumea si romania poza obama berlusconi medvedev intalnire rang inalt grupul de la roma, g20, fmi, ONU

Russian President, Dmitri Medvedev, celebrate after agreeing on how to transform the world into a one big socialist planet via G20 financial reforms. Hugging them both is Socialist Italian Prime Minister Silvio Berlusconi, who has an extensive record of and criminal allegations, including mafia collusion, false accounting, tax fraud, corruption, sex with a minor, and bribery of police officers and judges. Summit host and socialist UK Prime Minister, Gordon Brown, said the deal heralded a “New World Order”.

Also shown: Communist China’s President, Hu Jintao; Socialists International member and South Africa’s President, Kgalema Motlanthe; Prince Saud Al Faisal of Saudi Arabia (country source of fifteen 9/11 terrorists); Ethipoian socialist, terrorist and NEPAD head, Meles Zenawi; Turkey’s domineering, anti-secularist and Islamic Extremist Prime Minister, Recep Tayyip Erdogan; and Thailand’s Prime Minister and Democrat, Abhisit Vejjajiva, who ascended to power during the 2009 global economic crisis and may be forced from office due to dual citizenship (like Obama).

WHY IS THE U.S. LINKING ITS ECONOMY TO G20 COUNTRIES?

reuniune grupul g20 cei mai puternici lideri mondiali vazuti, sclavi ai celor mai puternici lideri mondiali care stau ascunsi si controleaza lumea din umbra

Mai multe detalii AICI

Lista de instituţii de rang internaţional prin care se controlează lumea (în lucru) (este bine să realizăm de fiecare dată când auzim ceva despre aceste instituţii că sunt coordonate de această ocultă mondială):

Private federal reserve – Rezerva federală a SUA

FMI

Banca Mondială

World trade organisation (WTO) – Organizaţia mondiala a comertului

Comisia Europeană

World Health Organisation – Organizaţia Mondială a Sănătăţii

Banca reglementărilor internaţionale (BRI)

Grupul Bilderberg

Clubul de la Roma – membrii români ai Clubului de la Roma aici: http://www.clubofrome.ro/arcor/aboutus.php

Institutul regal pentru afaceri internaţionale

Comisia Trilaterală

Council on Foreign Relations (CFR) – Consiliul pentru Relaţii Externe

ONU (United Nations)

NATO

Goldman Sachs

(Microsoft – Google – Apple -Facebook-IBM şi mulţi alţii)

ALTE DETALII PE ACEST SUBIECT:

19 mai 2014: SFÂRŞITUL PROGRAMAT AL DEMOCRAŢIEI: Puterea a trecut în alte mâini – Acest sistem este versiunea modernă a sclavagismului. Beneficiarii timpului furat salariaților sunt întreprinderile, precum și statul, atâta timp cât banii luați prin impozite și taxe nu sunt folosiți în interesul general.

==

Zece strategii de manipulare a poporului:

1. A distrage în permanenţă atenţia publicului, departe de adevăratele probleme sociale, captivată de subiecte fără importanţă adevărată. A ţine mereu publicul ocupat, ocupat, ocupat, fără nici “un timp pentru gândire” scrie Chomsky. (Emi: exemple pentru România sunt miliarde de emisiuni TV  pentru ”proști”

2. A cauza probleme şi apoi, a oferi soluţii.

Aceasta metodă se mai numeşte şi ” problema – reacţie – soluţie”. La început, se creează problema, sau „situaţia”, prevăzută pentru a suscita o anume reacţie a publicului, pentru ca tocmai acesta să ceară măsurile mai dinainte stabilite pentru a fi acceptate. De exemplu: dezvoltarea intenţionată a violenței urbane sau organizarea de atentate sângeroase, pretinse antisemite, pentru ca publicul să ceară legi represive, în detrimentrul libertăţii. (Emi – exemplu România: atunci când Criminalul Ion Iliescu a ordonat în iunie 1990 (la mineriade), ca autobuzele poliției/jandarmeriei să fie incendiate, pentru a da vina public pe manifestanții de la Universitate și a demonstra publicului că manifestanții sunt violenți și creează haos etc, pentru ca publicul să accepte aducerea minerilor și snopirea manifestanților. A fost o manipulare atât de bună încât poporul dobitoc a ieșit apoi și a scandat ”Cinste lor, Cinste lor, Cinste lor minerilor” și ”Noi muncim, nu gândim” – asta e superbă și definitorie pentru un popor distrus)

3. Strategia „în degradeu”.

Pentru ca publicul să accepte o măsură inacceptabilă, este de ajuns să fie aplicată în mod progresiv, în ”degradeu”, pe o durată de zece ani. În acest fel, au fost impuse condiţii sociale şi economice absolut noi din 1980 până în 1990. Şomaj masiv, imigraţie – invazie, precaritate, flexibilitate, delocalizări, salarii care nu mai asigură un venit decent, iată schimbările care ar fi provocat o revoluţie dacă ar fi fost aplicate în mod brutal. (Emi: pentru că în România au fost aplicate măsuri atât de brusc, de oamenii nu aveau ce să mănânce, este unul din motivele pentru care am ajuns în final să avem revoluția din ’89)

4. Strategia acţiunii cu date diferite.

O altă manieră de a obliga publicul să accepte o hotărâre nepopulară este de a o prezenta ca “dureroasă, dar necesară”, obţinând acordul publicului în prezent, pentru aplicarea în viitor. Este mult mai uşoară acceptarea unui sacrificiu viitor decât al unuia apropiat. În primul rând, pentru că efortul nu trebuie făcut imediat, apoi, pentru că publicul are mereu tendinţa de a nădăjdui că ”totul va merge mai bine mâine” şi că sacrificiul cerut va putea fi evitat. În fine, această manieră lasă publicului timp pentru a se obişnui cu ideea schimbării, pe care o va accepta cu resemnare la momentul venit. Exemplu recent: trecerea la Euro şi pierderea suveranităţii monetare şi economice, acceptate de ţările europene între 1992 – 1995 şi aplicate în 2002. (Emi: exemplu România: ”trebuie să împrumutăm zeci de miliarde de euro de la FMI, BEI etc. Dar stați liniștiți, îi vom da înapoi abia începând cu 2013” SAU  ”Trebuie să tăiem salariile și pensiile….este dureros, știm, dar ESTE NECESAR!” – în timp ce ei furau de rupeau)

5. A se adresa publicului ca unor copii mici.

Cea mai mare parte a publicităţilor destinate marelui public folosesc discursuri, argumente, personaje şi un ton absolut copilăreşti, aproape debile, ca şi cum spectatorul ar fi un copil mic sau un handicapat mental. De ce oare ? ”Dacă ne adresăm unei persoane ca şi cum ar avea 12 ani, atunci aceasta, prin sugestibilitate şi cu o oarecare probabilitate, va avea un răspuns sau o reacţie tot atât de lipsită de simţ critic ca a unui copil de 12 ani”, analizează Chomsky.

6. A face apel mai mult la partea emoţională decât la gândire.

Este o tehnică clasică pentru a opri analiza raţională şi, deci, simţul critic al oamenilor. Ïn plus, folosirea emoţionalului deschide accesul la subconştient, pentru implantarea unor anumite idei, dorinţe, spaime, pulsiuni sau comportamente. (Emi – exemplu România: exact ce a făcut dictatorul Băsescu dintotdeauna, a scos la înaintare teme ca mineriade, comunism, Ion Iliescu, moguli etc bazându-se pe partea emoțională a oamenilor în încercarea de a-i convinge să-l susțină)

7. Menţinerea poporului în neştiinţă şi prostie.

A face în aşa fel ca poporul să nu înţeleagă tehnologiile şi metodele folosite pentru controlarea şi robirea lui. Calitatea educaţiei dată claselor inferioare trebuie să fie cât mai slabă, încât prăpastia de neştiinţă, care separă clasele de jos de cele de sus să fie şi să rămână de neînţeles de cele dintâi. (Emi – această chestie se aplică perfect în România, avem un popor foarte foarte foarte prost educat – 42% dintre români cred că Soarele se învârte în jurul Pământului, iar complexitatea sistemului așa-zis democratic de la noi din țară este atât de mare încât foarte puțini înțeleg cum funcționează viața lor, care le sunt drepturile și cum le pot folosi etc etc etc – ceea ce este exact ce se dorește de sus: românii să fie proști, ca să fie manipulați ușor și să nu se mai revolte niciodată.)

8. A încuraja publicul să se complacă în mediocritate.

A încuraja publicul să creada că e “bine” să fii prost, vulgar şi incult. A-l îndopa cu seriale americane şi emisiuni de tele-realitate, nişte dobitocenii monstruoase. (Emi – perfect valabil pentru România, uitați-vă ce gunoaie de emisiuni sunt la TV).

9. A înlocui revolta cu învinovăţirea.

A face omul să creadă că numai el singur este vinovat de propria-i nenorocire, din cauza unei inteligenţe insuficiente, sau a capacităţilor şi eforturilor necorespunzatoare. Astfel, în loc să se ridice împotriva sistemului, individul se subestimează şi se învinovăţeşte, ceea ce crează o stare depresivă, având ca efect abţinerea de la acţiune. Şi, fără acţiune, nu există revoluţie! (Emi: un exemplu în România este ce a zis Băsescu – ”profesorii ar trebui să-și mai ia un job dacă vor să câștige mai mulți bani” – citiți articolul de AICI pentru a vedea cât de infect este acest individ).

10. Şi, ultimul punct, a cunoaşte oamenii mai bine decât se cunosc ei înşişi.

În ultimii 50 de ani, progresele fulgerătoare ale ştiinţei au săpat o prăpastie crescândă între cunoştinţele publicului şi acelea deţinute şi folosite de elitele conducătoare. Mulţumită biologiei, neurobiologiei și psihologiei aplicate, “sistemul” a ajuns la cunoaşterea avansată a făpturii omeneşti, fizic şi psihic. Sistemul cunoaşte individul mediu mai bine decât el însuşi. Aceasta înseamnă că, în majoritea cazurilor, sistemul deţine un control mai mare şi o putere mai importantă asupra oamenilor decât ei înşişi.”

Observați cât de bine s-au aplicat chestiile astea în România, şi cât de bine se aplică în continuare….. Cum ar zice bunică-mea: “Mare atenţie, maică , Mare atenţie!”

==
Rugina explica:
==

Distrugerea mentală duce la (ordine aleatorie):

1. IGNORANŢĂ/NEPĂSARE faţă de ce se întâmplă în jur; IGNORANŢĂ FAŢĂ DE NOUA ORDINE MONDIALĂ, faţă de politică şi tot ce ţine de ea (ca şi cum aceste lucruri nu ţi-ar afecta viaţa în mod direct şi dramatic chiar dacă eşti bogat).

Atunci când vedem oameni care refuză pur şi simplu orice informaţii legate de cei care conduc lumea din umbră, de Noua Ordine Mondială etc, avem de-a face cu oameni distruşi mental. Atunci când avem de-a face cu oameni care spun “pe mine nu mă interesează politica” sau “nu mă interesează că mă supraveghează tot timpul – dacă nu fac nimic rău nu e nicio problemă” sau “nu mă interesează că vor fi introduse carduri electronice cu microcip – foarte bine! să fie bine ca să nu fie rău!”… în toate aceste cazuri şi multe multe altele avem de-a face cu oameni distruşi mental. Cum să nu te intereseze când lucrurile astea te afectează atât de mult? Dar… exact asta e scopul celor care ne conduc… să ne distrugă mental ca să nu înţelegem nimic şi să nu ne pese… Au reuşit!

De ce nu sunt interesaţi românii de Noua Ordine Mondială? Detalii AICI.

Lucrurile pe care le ignoră românii le găsiţi înşirate în textul Review on Romania.

2. IGNORANŢĂ FAŢĂ DE PROPRIA VIAŢĂ, faţă de viaţa copiilor şi a familiei

Lipsa purtării centurii de siguranţă când mergi cu maşina (inclusiv pasagerii din spate); transportarea copiilor în maşină într-un mod greşit (detalii AICI); traversarea străzii ca pieton prin loc necorespunzător cu căşti în urechi şi şapcă pe ochi; stat la terase în centrul vechi din Bucureşti lângă clădiri care stau să cadă; mersul pe trotuare iarna fără să verifici dacă de pe acoperişul clădirii pe lângă care treci urmează să-ţi cadă un ţurţure în cap sau nu; mersul pe bicicletă fără cască; urcatul în maşină cu şoferi cretini care conduc periculos etc etc etc;

3. IGNORANŢĂ FAŢĂ DE PROPRIA SĂNĂTATE,

Spuneţi voi: dacă îţi ignori propria sănătate eşti întreg la cap sau nu? De ce ţi-ai ignora propria sănătate, când de ea DEPINDE DIRECT BUNĂSTAREA TA? Există un singur răspuns: pentru că eşti distrus mental. Exemple: ignorarea faptului că e uşor să te laşi de fumat (detalii AICI); ignorarea avertizărilor privind otrava din mâncare (monoglutamat, E-uri, aspartam, mezeluri, dulciuri colorate, băuturi carbogazoase, îngheţată, carne injectată cu otravă etc) (detalii AICI); ignorarea avertizărilor privind toxicitatea vaccinurilor (detalii AICI); ignorarea periculozităţii privitului la TV (detalii AICI); ignorarea faptului că industria farmaceutică face o grămadă de bani pe spinarea pacienţilor şi continuarea să foloseşti la greu pastile pentru orice problemă medicală (detalii AICI); ignorarea tratamentelor naturiste; lipsa de mişcare (atunci când oamenii sănătoşi, fără probleme locomotorii, odihniţi şi mâncaţi o iau pe scările rulante la metrou – aia este distrugere mentală – pentru că iroseşti oportunitatea de a face puţină mişcare pe scările normale, punând astfel sistemul limfatic în acţiune, sistem care îţi detoxifică organismul); ignorarea calităţii aerului respirat; ignorarea calităţii apei băute; ignorarea faptului că solarele de bronzat sunt cancerigene; ignorarea importanţei luminii solare (detalii AICI), ignorarea faptului că TE POŢI VINDECA DE CANCER dacă aplici tratamentele corecte, ignorarea faptului că îţi distrugi ochii dacă priveşti prea mult timp la distanţă mică (tv, calculator, laptop, telefon mobil, tabletă, citit etc) şi că îţi distrugi urechile dacă asculţi muzică prea tare la căşti, ignorarea faptului că radiaţiile telefoanelor mobile sunt nocive creierului şi că vorbirea la telefon fără hands free CU FIR este cea mai nocivă etc etc etc;

4. IGNORANŢĂ FAŢĂ DE IMPORANŢA EDUCAŢIEI COPIILOR

Copiii sunt viitorul unei naţiuni. Cu copii distruşi avem o naţiune distrusă. De aceea copii sunt de bază, iar educaţia copiilor este esenţială pentru a avea un popor viitor VIU, nu adormit cum este în prezent.

Din păcate, părinţii români cred că un copil are în principal nevoie de HRANĂ (mâncare) şi SĂ FIE FERICIT (să râdă). Dacă un părinte vede la copilul lui aceste 2 elemente împlinite, GATA! Şi-a făcut datoria de părinte model excelent! Din păcate însă, o componentă de bază în viaţa copilului (viitorului adult) este EDUCAŢIA. Părinţii români NU ŞTIU SĂ ÎŞI EDUCE COPII (este logic, pentru că foarte mulţi dintre ei nu sunt nici ei educaţi la rândul lor – motive explicate deja în textul trecut). Deşi acest lucru este larg răspândit, poate că nu este un exemplu chiar atât de evident de distrugere mentală. Aşa că haideţi să vă dau unul, pe acelaşi subiect, mai concret: Am o cunoştinţă care a făcut 2 copii. La un moment dat a realizat în sinea ei, şi a şi verbalizat (mi-a zis) că nu prea ştie cum să îşi educe copii. Şi sunt multe aspecte la care nu făcea faţă (alimentaţie, şcoală, cumpărături, socializare cu alţi copii, agresivitate în casă etc). I-am zis: “Sunt o grămadă de materiale pe internet care te învaţă cum să faci aia, cum să faci ailaltă. Se găsesc o grămadă de sfaturi bune despre CUM să-ţi creşti copiii. Trebuie doar să le citeşti şi să le aplici! Atât!” Dându-mi seama (ştiind deja) că oamenii în general nu sunt în stare să mişte un băţ pentru schimbarea unui comportament greşit, i-am trimis şi link prin mail către arhiva unui site cu articole relevante pentru creşterea copiilor. Şi i-am zis: “Uite, intri o dată pe zi pe link-ul ăsta şi citeşti doar UN ARTICOL de acolo. Le iei pe toate pe rând şi citeşti DOAR UN ARTICOL PE ZI! Îţi ia 3 minute să îl citeşti!” … A citit ceva? NU! Acest refuz al informaţiei relevante şi utile pentru bunăstarea vieţii tale, CHIAR ŞI CÂND E MURĂ ÎN GURĂ, denotă o distrugere mentală a creierului capului. Dar atenţie: ce v-am povestit este un caz semi-fericit. Persoana respectivă CONŞTIENTIZASE că nu prea se pricepe să crească copii. Şi nu doar atât, dar a şi căutat să înveţe, a întrebat pe cineva în legătură cu asta. S-a poticnit la partea cu cititu-aplicatul informaţiei, dar TOT E CEVA faţă de CEI MAI MULŢI părinţi care NICI MĂCAR NU SE GÂNDESC O SECUNDĂ LA EDUCAŢIA COPIILOR LOR. Tot ce e important pentru masele de părinţi români este să aibă copilu’ ce băga la maţ(hidoasă expresie dar denotă exact ce îi preocupă pe ei în primul rând – de aceea vedem părinţi care aleargă cu linguriţa de mâncare după al lor copil deşi are deja 8-9 ani), să râdă copilul (nu contează că mai târziu societatea, dar şi el, te vor înjura că nu l-ai educat calumea) şi privind educaţia – dacă a intrat copilu la şcoală GATA- “BOIERIE! Mi-l educă şcoala!” (Da da, s-o crezi tu!). Apoi… dacă a intrat la liceu “Dăşteptu’ lu’ mama!”. Dacă a ajuns copilu’ la Facultate – părinţii români sunt în extaz. Nu mai contează că mediul universitar românesc este în principiu UN GUNOI care produce rebuturi care nu sunt acceptate pe piaţa muncii… important este că va avea o bucată de hârtie numită diplomă, cu care se va putea şterge la fund.

EDUCAŢIA REALĂ a copilului este DE BAZĂ pentru bunăstarea lui atunci când va ajunge adult, pentru bunăstarea familiei în care este crescut şi pentru bunăstarea SOCIETĂŢII! Neconştientizarea acestui lucru denotă distrugere mentală. Detalii şi aici: Greselile parintilor in educatia copilului. Parintii romani sunt prost educati si inconstienti. Ce înseamnă educaţie reală găsiţi pe scurt AICI.

5. GÂNDIREA PE TERMEN SCURT ÎN LOC DE GÂNDIRE PE TERMEN LUNG

Atunci când tot ce facem este pentru binele nostru de acum, din prezent, NU avem nicio şansă să ne asigurăm binele din viitor. Ce este mai important? Binele de acum, din prezent, sau bunăstarea tot restului vieţii noastre? Dacă gândim doar de pe azi pe mâine nu avem nicio şansă să distrugem sistemul putred, corupt şi mafiot care ne controlează ca popoare. Faptul că în prezent oamenii nu pot (nu sunt în stare) sau nu vor să gândească şi să acţioneze pentru binele pe termen lung denotă distrugere mentală. Mai multe detalii despre asta (inclusiv exemple concrete) în textul de AICI.

6. EGOISM faţă de binele comunităţii în care trăim, LIPSA DE UNITATE, LIPSA DE SOLIDARITATE

Trăirea vieţii după legile junglei, în mod egoistic – “să-mi fie mie bine, nu mă interesează de restul!”, denotă distrugere mentală, acesta fiind un comportament ideal pentru elitele care ne ţin drept sclavi, pentru că un popor dezbinat, cu oameni care nu sunt în stare să se unească pentru atingerea unui ţel comun, cu oameni care nu sunt în stare să fie uniţi şi să manifeste solidaritate, este un popor DISTRUS care nu are nicio şansă la independenţă, suveranitate şi bunăstare. Observ “legea junglei” în fiecare zi în Bucureşti, atunci când oamenii sunt orbi la problemele celorlalţi oameni şi când oamenii acţionează DOAR pentru a-şi atinge interesul personal, INDIFERENT dacă asta înseamnă să calce peste cadavrele altora. Exemplele sunt nenumărate, nici nu mai stau să le înşir. Există oameni care au impresia că altruism înseamnă să dai un ban unui cerşetor şi GATA, nici nu realizând că de fapt, chiar şi oferirea de bani unui cerşetor poate fi un act pur egoistic, pe care îl faci pentru a te simţi tu mai bine psihic. Altruism înseamnă să-ţi pese pe bune de soarta celor din jur (NU DOAR A FAMILIEI, PRIETENILOR şi CUNOŞTINŢELOR) şi înseamnă să acţionezi în consecinţă, prin chestii micuţe zi de zi şi prin chestii mai importante atunci când se iveşte ocazia.

UPDATE: Tot la egoism și ignoranță față de cei din jur, față de comunitate aș adăuga și NEDIRECȚIONAREA celor 2% din impozitul pe venit către o Asociație / un ONG. Deși există această posibilitate, doar un sfert dintre românii care pot face legal această direcționare, o și fac an de an. Restul, preferă să lase acei bani pe mâna clasei politice corupte. Acest comportament denotă distrugere mentală. Detalii despre Campania 2% AICI.

7. IMPRESIA CĂ TU ŞTII DEJA TOT CE E DE ŞTIUT. Lipsa de conştientizare a faptului că NU SUNTEM DUMNEZEI!

Lipsa de conştientizare a faptului că poţi greşi

Oamenii trebuie să realizeze că pot greşi şi că pot cunoaşte informaţii eronate. Atunci când ne susţinem un punct de vedere trebuie să fim tot timpul dispuşi să ni-l schimbăm, dacă cineva ne aduce argumente logice, plauzibile, imporante şi relevante. Cei mai mulţi oameni ŢIN MORŢIŞ de părerea lor. Părerea lor e Dumnezeu! EI SUNT DUMNEZEU. Când vom realiza că NU suntem Dumnezeu şi că nu deţinem adevărul absolut şi că nu avem tot timpul dreptate şi că nu cunoaştem cele mai bune şi perfecte soluţii etc etc etc, poporul român va fi evoluat cu câteva trepte. Trebuie să conştientizăm tot timpul că există foarte multe şanse ca pe planeta asta să existe undeva accesibil nişte informaţii care să ne demonstreze că ceea ce ştim-credem-gândim este greşit. Ignorarea, nepăsarea, neconştientizarea acestui lucru denotă distrugere mentală.

Lipsa de căutare a altor informaţii

Dacă am realizat că nu suntem Dumnezei, tre să căutăm pe net sau în altă parte mai multe informaţii atunci când nu ştim ceva sau când presupunem ceva. Mintea noastră nu este Dumnezeu. NOI nu ştim tot. Dar ne putem informa. Prea mulţi cred că ştiu suficient pe un anumit subiect fără să fi citit mai mult de 2 pagini. Un exemplu este aici lăsatul de fumat. Fumătorii au impresia că ştiu ce presupune lăsatul de fumat. În realitate, cei mai mulţi dintre ei habar n-au. Dar nici n-ar fi dispuşi să citească mai mult, de exemplu când le recomanzi acest GHID.

8. OBEDIENŢĂ faţă de autoritate, faţă de sistem. ÎNCREDERE NEMĂSURATĂ şi/sau ORBEASCă în autoritate

Există nenumărate surse de “autorităţi”. Iată câteva:

Autoritatea poate fi TELEVIZORUL, postul de televiziune în care avem încredere, site-ul de ştiri sau ziarul pe care îl citim – se poate vedea distrugerea mentală atunci când oamenii urmăresc DOAR un singur post de ştiri pentru a se informa sau DOAR un singur site pe net. Un exemplu aici este încrederea orbească a anti-băsiştilor sinceri în Antena3. Sau… încrederea orbească a băsiştilor în B1 Tv şi Hotnews :). (exemplu dat de Silviu Pricope). Distrugerea mentală se vede atunci când luăm de bune toate informaţiile primite prin aceste canale media, fără să le trecem vreun pic prin filtrul gândirii, fără să verificăm şi alte surse etc; citiţi şi ASTA. Vezi și Ce învățăm de la TV.

Autoritatea poate fi SITE-ul de internet SPECIALIZAT pe o anumită temă (site de “nişă”) – de exemplu site-uri despre medicină, site-uri despre creşterea copiilor etc. De exemplu site-uri precum copilul.ro sau sfatulmedicului.ro îţi impun încredere prin însuşi numele lor. Impresia care se creează este că tot ce citim acolo este REAL, CORECT şi NUMA BUN DE APLICAT în viaţa de zi cu zi. “Am citit pe copilul.ro – tre să ştie ei ce e mai bine pentru copil, au site dedicat exclusiv chestiei ăsteia!” sau “Am citit pe sfatulmedicului.ro – tre să ştie ei ce e mai bine pentru sănătatea noastră, doar sunt medici şi persoane avizate, care vorbesc exclusiv despre boli şi sănătate, deci – să avem încredere orbească în ei!”. Astfel de abordări, de încredere fără limite şi fără rezerve în nişte astfel de “autorităţi” desfiinţează orice simţ critic, orice proprie analiză şi gândire. De exemplu site-ul copilul.ro recomandă femeilor gravide să mănânce înghețată în timpul sarcinii, în lista cu ”variante sănătoase de dulce pe care să le savurezi în sarcina”, deși înghețata este o pastă chimică otrăvitoare…

Autoritate sunt și CERCETĂTORII lu’ pește prăjit și INSTITUTELE DE SONDARE, care vin cu sondaje și cercetări făcute în nu știu ce mod ultra științific și profesionist, în laboratoare ultra performante și institute de sondare ”respectate” etc ca să ne impresioneze și noi să ne uităm la ei ca la Dumnezei. Aceștia vin și ne spun ei cum stă treaba, iar noi trebuie să fim pur și simplu distruși mental și să îi credem pe cuvânt. Știți care e o regulă simplă (dar nu perfectă) prin care vă puteți da seama când să NU aveți încredere în ce vă spune cineva? Dacă poate avea un interes ascuns să te mintă înseamnă că există șanse să-ți fie livrată o informație falsă. Să luăm un exemplu: Institutul de sondare x spune că politicianul y are 90% în sondaje. Poate avea institutul ăla vreun interes/motiv să mă mintă? BINEÎNȚELES! Studiul respectiv a fost făcut la comanda politicianului y și pe banii lui! Există nenumărate astfel de exemple privind studiile, cercetările și sondajele care sunt livrate publicului larg… Tre’ să fim cretini să avem încredere orbească în așa ceva… Citiți aici ceva bun: Manipularea prin sondaje.

Autoritatea poate fi PREŞEDINTELE STATULUI – nu contează ce face, ce spune, cât fură, ce NU face deși ar trebui, cât minte, cum distruge țara, contează să fie charismatic și să pară că e serios, stăpân pe situație (”ia uite ce OM DE STAT, știe el ce face acolo”) (halal criterii de apreciere a unui politician).

Autoritatea poate fi DOCTORUL la care mergem pentru consult şi tratament (cei mai mulţi români consideră că doctorii sunt Dumnezei şi îi ascultă orbeşte, deşi există nenumărate motive pentru care să nu o facă, mai ales în anumite situaţii, gen CANCER. – câteva detalii AICI şi AICI)

Autoritatea poate fi PROFESORUL care ne învaţă ce şi cum, şi în care avem încredere infinită că el ştie cel mai bine ce vorbeşte şi deţine adevărul absolut în materia respectivă – distrugerea mentală se observă atunci când elevii, studenţii NU caută şi alte informaţii pe net, când NU STUDIAZĂ mai mult despre subiectul respectiv, ci se mulţumesc cu informaţiile venite de la Autoritate (în cazul nostru profesor). Un exemplu dur la acest capitol se observă în facultăţile de medicină, unde studenţii învaţă că pentru Cancer singura soluţie (care oricum nu oferă prea multe şanse de supravieţuire) este OTRAVA MINCINOASĂ NUMITĂ CHIMIOTERAPIE. Studenţii o iau de bună, n-ar sta, din cauza distrugerii lor mentale, să caute să citească şi alte informaţii privind ADEVĂRUL despre CANCER (de exemplu AICI), şi aplică mai departe, în viaţa lor de viitori DOCTORI, aceleaşi învăţături aflate în facultate, omorând (la propriu, chiar dacă involuntar) mulţi oameni. Despre ineficienţa tratamentelor convenţionale de cancer găsiţi detalii AICI. N-aş vrea să fiu doctor şi să răspund la un moment dat în faţa lui Dumnezeu pentru faptul că nu m-am documentat suficient înainte de a recomanda CEL MAI BUN tratament pentru bolile pacienţilor care mă vizitează…

Autoritatea poate fi SUPERMARKETUL sau magazinul de la care cumpărăm alimente.Distrugerea mentală se vede prin raţionamente (inconştiente) de genul “hai să luăm de mâncare; mergem la supermarket; tot ce găsim pe rafturi este bun de mâncat, că altfel, nu le-ar permite autorităţile statului responsabile să verifice industria alimentară să comercializeze aceste produse; deci… să umplem coşul de cumpărături cu toate “bunătăţile” de pe raft: mezeluri (otravă), carne injectată (otravă), alimente procesate şi pline de chimicale (otravă), băuturi răcoritoare colorate artificial şi pline de e-uri (otravă); gumă de mestecat cu aspartam (otravă), supe şi condimente la plic cu monoglutamat de sodiu (otravă), ciocolată şi dulciuri la greu pline de chimicale toxice (otravă), pâine albă cât mai multă (otravă), zahăr alb (otravă), ulei de floarea soarelui – să facem cartofi prăjiţi (otravă), maioneză plină de chimicale (otravă), margarină toxică (otravă), carne plină de grăsimi (otravă) etc etc etc.    Faptul că, inconştient sau conştient, românii cred că tot ce se găseşte în magazine de vânzare, este bun de mâncat, denotă distrugere mentală.  Iată câteva motive:

a. Legislaţia românească privind industria alimentară NU este corelată cu ultimele descoperiri în materie de alimentaţie şi sănătate. DEŞI EXISTĂ O GRĂMADĂ DE STUDII, CERCETĂRI, CONCLUZII ŞTIINŢIFICE privind OTRAVA DIN MÂNCAREA MODERNĂ, această mâncare este comercializată LEGAL în continuare, pentru că legea românească (şi nu doar ea, chiar şi cea europeană) permite anumite cantităţi de otravă în alimentele comercializate din România. Doar 4 exemple de chestii toxice comercializate legalMSG (monoglutamat de sodiu) este OTRAVĂ TOXICĂ şi este folosit legal într-o GRĂMADĂ de produse alimentare (câteva detalii AICI1şi AICI2); ASPARTAMul este o OTRAVĂ TOXICĂ şi este folosit legal într-o grămadă de produse alimentare (mai ales cele destinate copiilor – gume de mestecat, ciocolată, ciubuce, dulciuri etc) (detalii despre aspartam AICI), FLUORUL este o otravă toxică dar încă îl găsim fără nicio problemă în pastele de dinţi pe care le folosim zi de zi, şi care sunt comercializate legal în magazine (detalii despre fluor AICI), OMG-urile (organismele modificate genetic) s-au dovedit în urma STUDIILOR ŞTIINŢIFICE că sunt CANCERIGENE şi FOARTE PERICULOASE PENTRU SĂNĂTATE. Cu toate acestea legile statului român acceptă comercializarea de produse care conţin OMG şi chiar cultivarea de câteva soiuri de OMG pe teritoriul României (deşi cultivarea lor implică o poluare crâncenă a mediului). Noi deja mâncăm la greu organisme modificate genetic şi NICI MĂCAR NU ŞTIM CHESTIA ASTA pentru că legea nu îi obligă pe producători să specifice pe eticheta produsului dacă acesta conţine OMG sau nu. Detalii despre organismele modificate genetic aflaţi în textele din categoria OMG de pe site, adică AICI. Sigur că putem vorbi şi de toate chimicalele şi aromele şi îndulcitorii şi conservanţii şi E-urile puse LEGAL în alimentele pe care le mâncăm zi de zi, dar… cui îi pasă?

b. Un alt motiv pentru care mâncarea modernă este otravă îl reprezintă faptul că la controalele făcute în industria alimentară SE DĂ ŞPAGĂ ! Tre să fii pur si simplu nebun (de fapt distrus mental) ca să ai încredere în autorităţile de control din România. Treziţi-vă! În România se dă şpagă la greu!!! ÎN TOATE DOMENIILE! INCLUSIV ÎN SECTORUL ALIMENTAR!!! Deci, când un producător sau un supermarket strecoară nişte otravă nepermisă în alimente (ca să îi dea gust mai bun, aromă mai puternică sau o anumită consistenţă), sau când au loc ORICE nereguli care fac produsele de pe raft să fie nocive pentru consumator, atunci când este prins de “organele de control” acesta PUR ŞI SIMPLU DĂ ŞPAGĂ şi a scăpat. Iar produsele AJUNG PE RAF şi sunt cumpărate de consumatorul final. ADICĂ DE NOI! Cât de imbecili să fim să avem încredere că “instituţiile Statului Român veghează la siguranţa şi binele populaţiei” ? Suntem pur şi simplu cretini la cap? Unde am trăit în ultimii 20 de ani? Pe Marte? Nu vedem ce se întâmplă în jurul nostru?

Deci, aceste două elemente – legislaţia de rahat care permite introducerea de otravă în mâncare (ŞI APĂ sau alte băuturi!) şi faptul că atunci când apar nereguli în industria alimentară SE DĂ ŞPAGĂ iar produsele ajung pe raft, deşi sunt NOCIVE, fac ca o grămadă dintre lucrurile pe care le cumpărăm din magazine şi supermarket să fie pur şi simplu nişte gunoaie nehrănitoare care doar umplu maţu’ (urăsc expresia asta dar se potriveşte), fiind nişte otrăvuri (la propriu) pentru organism (adică îi fac foarte mult rău – pe termen scurt şi/sau pe termen lung) care se acumulează în corpul nostru cu fiecare produs toxic ingerat.

Ignorarea sau neconştientizarea lucrurilor prezentate mai sus legat de industria alimentară şi această încredere orbească în produsele vândute legal de supermarketuri sau magazine (care funcţionează pe post de “autoritate”), denotă distrugere mentală.

Cum să renunţaţi la mâncarea otravă aflaţi AICI.

Autoritatea poate fi O PERSOANĂ CUNOSCUTĂ ȚIE, ÎN CARE AI ÎNCREDERE – ”mi-a zis prietena mea cea mai bună să fac așa, că e bine”. Foarte frumos! Dar asta nu înseamnă că prietena ta cea mai bună are dreptate! Trebuie să ai încredere într-un sfat /o informația primită de la cineva (o cunoștință, o rudă, un prieten) dacă omul care îți dă sfatul SE PRICEPE în domeniu / are EXPERIENȚĂ în domeniu / ÎȚI SUNĂ LOGIC ȘI CORECT ce spune în urma unei analize proprii / INFORMAȚIA SE POTRIVEȘTE ÎN CONTEXT / INFORMAȚIA E VALIDATĂ ȘI PRIN ALTE PĂRȚI, DE ALTE PERSOANE ETC / INFORMAȚIA A MAI FOST APLICATĂ CU SUCCES ȘI DE ALTCINEVA / AI CĂUTAT și NU EXISTĂ ALTE SOLUȚII etc etc etc. CRITERIUL DE A APRECIA INFORMAȚIA NU ESTE ”cât de prietenă îți este persoana respectivă”!!! Faptul că ți-e prietenă/e de bună credință a eliminat posibilitatea de a te minți (despre care am vorbit mai sus). Dar asta nu înseamnă că ți-a oferit cea mai bună informație, o informație corectă, cel mai bun sfat, cea mai bună soluție! De ce ar fi ea un etalon în domeniul în care ți-a dat sfatul ca să ai încredere orbească în ea? Doar pentru că e prietenă cu tine? Păi ăsta nu e criteriu de alegere a informațiilor relevante, corecte și importante! Dar… din cauza distrugerii mentale și a lipsei de timp, oamenii preferă să își pună încrederea rapid în ceva/orice/în oricine, pentru că e mai ușor/facil decât a căuta tu pe cont propriu informație și de a găsi cea mai bună soluție pentru problema pe care o ai… Ehe.

Autoritatea poate fi şi O PERSOANĂ CUNOSCUTĂ şi apreciată de publicul larg(cântăreţ, actor, vedete TV, fotbalişti, sportivi etc). Distrugerea mentală se observă atunci când ne lăsăm influenţaţi în deciziile noastre, de opinia acestor persoane, DOAR PENTRU CĂ LE PLACEM CA ACTORI / VEDETE / CÂNTĂREŢI / FOTBALIŞTI / SPORTIVI, CHIAR DACĂ ACESTE PERSOANE NU AU  VREO COMPETENŢĂ SAU VREO LEGĂTURĂ CU SUBIECTUL PENTRU CARE AVEM DE LUAT O DECIZIE. Exemple: mulţi oamenii distruşi mental votează precum le recomandă anumite ”vedete” Alţi oameni distruşi mental cumpără medicamente de la nu ştiu ce farmacie, doar pentru că nu ştiu ce actori cunoscuţi joacă în reclama TV pentru acea farmacie (vezi Arşinel şi cu ailalaltă). Alţi oameni distruşi mental aleg o anumită cafea, anumite produse cosmetice, anumite alimente sau alte produse, doar pentru că sunt recomandate (în reclame) de anumite “vedete”. CE LEGĂTURĂ ARE VOTUL ŞI POLITICA UNEI ŢĂRI, FARMACIA CU MEDICAMENTE, ALIMENTELE ŞI COSMETICELE CUMPĂRATE cu actori / cântăreţi / vedete tv / fotbalişti / sportivi etc? NICIUNA! În afară de faptul că au fost plătiţi (oficial sau nu) să manipuleze opinia publică prin abuzarea de notorietatea şi/sau imaginea publică pe care o deţin. Persoanele care sunt influenţate uşor de astfel de tactici de manipulare sunt distruse mental. La acest sub capitol (persoană publică cunoscută care funcţionează ca autoritate ce ne influnţează/manipulează), redau şi următorul pasaj relevant găsit aici: 5 metode pentru tâmpirea populaţiei:

MTP – 2

În fiecare zi pe toate canalele media explică-i bizonului de unde să îşi ia cel mai avantajos credit, care sunt bancile care au comisioane ascunse şi, prin excludere, care sunt cele mai sigure şi unde trebuie să dea fuga să ia bani. Apoi, spune-i ce lucruri rele i se pot întâmpla dacă nu îşi plăteşte ratele. După ce te-ai asigurat că a înţeles toate astea combină totul cu MTP -1 astfel: Dan Bitman, personaj de succes, consilier al Ministerului de Finanţe este garanţia pentru creditul tau imobiliar (deşi în reclama TV, el cântă şi se scălămbăie împreună cu o babă sclerozată şi cu nişte spălaţi pe creier), doctoriţa lu’ peşte este cea care te sfătuieşte să cumperi medicamentul de cap chiar dacă nu te doare atât de tare încât să te îndopi cu antinevralgice, Anna Lesko, cântăreaţa de succes (deşi o parvenită, complet lipsită de talent artistic) sau marele baschetbalist Gică Mureşan(un semianalfabet care abia zice două vorbe) îţi arată de ce trebuie să vorbeşti aiurea de sute de euro pe lună la mobil. Apoi nu uita să mănânci margarină de care Nadia Comăneci nu s-ar atinge în veci, dar pe care ţi-o recomandă cu căldură. După asta ia-ţi haine ca piţipoanca cu fruntea îngustă şi ţăţe mari la preţuri de trei ori mai mari decât în orice ţară din occident, dar produse sub franciză la noi. (sursa aici: 5 metode pentru tâmpirea populaţiei)

Obedienţa faţă de sistem este în principiu acceptarea fără probleme a faptului că SUNTEM SCLAVI! DA, suntem scalvi! DA, în secolul 21! DA, în UE! (detalii mai jos).

Continuăm cu efectele distrugerii mentale:

9. LIPSĂ DE REACŢIE faţă de nedreptăţi şi FRICA de a reacţiona (APATIE)

Atunci când se întâmplă în viaţa noastră tot felul de nedreptăţi (există infinite exemple), şi noi stăm şi ne uităm la ele precum curca’n lemne, fără nicio reacţie, poate doar cu puţină indignare şi cu gura deschisă şi o bală curgândă din ea, fiind pur şi simplu parcă hipnotizaţi, fiind INAPŢI de a reacţiona (fiecare din motivul sau motivele lui) – asta este DISTRUGERE MENTALĂ! Vedem cu toţii zilnic cum oamenii acceptă să li se facă atâtea mizerii, de către atât de mulţi oameni (cu precădere politicieni corupţi, mafioţi, funcţionari publici nesimţiţi şi/sau corupţi, dar şi simpli concetăţeni), fără să reacţioneze în niciun fel. Pur şi simplu înghit în sec şi merg mai departe (dacă mai pot). Acest lucru pleacă şi dintr-o condiţie nativă a românilor, de blândeţe şi bunătate, însă această condiţie nativă ne afectează GRAV bunăstarea în prezent. Această distrugere mentală se observă cel mai bine când funcţionarii publici îşi permit cu tupeu să se răstească la cetăţeni, iar cetăţenii (neconştientizând că ei sunt angajatorii funcţionarilor publici pe care îi plătesc din banii lor) acceptă să fie batjocoriţi în acest fel de nu ştiu ce tanti de la nu ştiu ce ghişeu sau nu ştiu ce asistentă sau doctor plătiţi din bani publici. Această distrugere mentală se mai observă şi când românii NU ies în stradă nici măcar când aproape că mor de foame la propriu, din cauza politicilor publice cretine şi din cauza relei credinţe a politicienilor corupţi. Cred sincer că mulţi români ar aştepta să moară de foame (la propriu) înainte să iasă în stradă pentru dreptate şi normalitate şi o viaţă mai bună, de ruşine (uh?!). Păcat că după ce mori, nu mai ai cum să ieşi în stradă… Dacă trăim într-o ţară dezastru (detalii AICI) şi NU ieşim în stradă împotriva politicienilor corupţi care ne conduc şi care menţin această stare de DEZASTRU, înseamnă simplu, logic, obiectiv şi clar că SUNTEM DISTRUŞI MENTAL. (De ce nu protestează oamenii în stradă am explicat AICI – motive concrete).

10. IMPOSIBILITATEA IDENTIFICĂRII RĂULUI faţă de bine

Aici e vorba de mai multe chestii: manipulare-propagandă, stare de confuzie indusă premeditat în rândurile populaţiei, distrugerea creierului la propriu, distrugerea sistemului de valori, impunerea unor non-valori sau unor false valori (ca repere de moralitate), impunerea ideii de “politically corect” (să nu cumva să zicem ceva de unguri, ţigani sau homosexuali, că îi discriminăm şi luăm bătăiţă) etc. Această distrugere mentală se observă când nu ştim cu cine să votăm la alegeri, când nu ştim care politician minte şi care spune adevărul (există şi dăştia?), când acceptăm manifestările gay în public, când acceptăm acte electronice cu cip, când acceptăm proiecte precum Roşia Montană, Gaze de şist, când acceptăm să ne vaccinăm deşi vaccinurile sunt toxice, când acceptăm să mâncăm OMG-uri şi otravă de mezeluri şi sucuri colorate, şi, în principiu, când acceptăm ORICE chestie REA ca fiind bună…

Pentru alegerea politicienilor de bună credinţă am creat un set de criterii obiective AICI1 şi încă un set AICI2.

11. IMPOSIBILITATEA IDENTIFICĂRII VINOVAŢILOR pentru problemele la care iei parte

Această imposibilitate se observă când întrebi pe cineva care sunt cauzele problemelor pe care le întâmpină şi când primeşti răspunsuri halucinante precum “soarele se învârte în jurul pământului”. Un exemplu de distrugere mentală la acest capitol este comportamentul băsiştilor (iubitorilor de Băsescu) şi al minorităţii maghiare (oameni obedienţi orbeşte faţă de premierul Ungariei) atunci când la referendumul de demitere al preşedintelui Băsescu fie s-au dus să voteze NU (împotriva demiterii), fie nu s-au prezentat la vot special ca să nu se atingă cvorumul…, deşi Băsescu Traian a demonstrat cu vârf şi îndesat în cele 2 mandate de preşedinte că este un NEMERNIC MAFIOT INFECT CRIMINAL. Cred sincer că toate aceste apelative sunt perfect valabile pentru Băsescu, la propriu! Dacă aveţi dubii la “infect” – e vorba de atunci când bea de stinge. Dacă aveţi dubii la “criminal”, păi… din cauza activităţii lui din cele 2 mandate de preşedinte, AU MURIT ROMÂNI la propriu (sigur că nu i-a omorât el direct cu mâna lui, ci au murit indirect, din prisma acţiunii negative (mafie, coruptie, distrugerea României) şi non-acţiunii pozitive care l-au definit ca preşedinte). Cine nu a înţeles până în prezent că BĂSESCU = MOARTEA este după părerea mea prea tânăr, prea neinformat şi/sau prea distrus mental. Detalii despre referendumul din 2012 găsiţi şi AICI. În prezent (ca să nu mă acuze lumea în mod idiotic că sunt USL-ist sau ceva de genul ăsta), Ponta prezintă o ameninţare şi mai mare pentru România decât Băsescu. (detalii despre Ponta AICI)

12. ACCEPTAREA FAPTULUI CĂ AVEREA PRODUSĂ DE SOCIETATE SE ÎMPARTE TOTAL INECHITABIL ÎNTRE MEMBRII SOCIETĂŢII

Averea, productivitatea muncii, rezultatele, produsele create etc obţinute de o societate la nivel naţional sau de o comunitate locală SE DATOREAZĂ TUTUROR MEMBRILOR ACELEI SOCIETĂŢI UMANE, care fiecare, de pe poziţia lui, a contribuit într-un fel sau altul, mai mult sau mai puţin la crearea unei anumite “averi”. Din păcate însă, acea avere creată, obţinută în principiu DE TOŢI MEMBRII SOCIETĂŢII (de angajaţi, de patroni, de IMMuri, de PFAuri, de corporaţii etc) SE IMPARTE TOTAL INECHITABIL la membrii societăţii. Pe scurt, toţi (sau aproape toţi, nu contează) muncim, toţi punem umărul la dezvoltarea societăţii, şi ROADELE le preiau doar UNII dintre membrii societăţii, doar foarte foarte puţini dintre noi. Pentru a înţelege şi a vedea mai clar acest fapt, vă recomand să citiţi textul următor + VIDEO (foarte scurt) pentru a vedea situaţia din SUA (unde există date). Despre România nu ştim, că nu există date, dar probabil să situaţia este la fel sau mai rău:

VIDEO Distributia averii in SUA. Inechitatea saraci – bogati in America. Perceptia cetatenilor americani despre bogatia averea Statelor Unite. Realitatea ascunsa (nom21)

Acceptarea acestor lucruri înseamnă distrugere mentală.

13. RENUNŢAREA LA BANUL PUBLIC

BANII PUBLICI SUNT BANI MUNCIŢI TOT DE NOI! Banii publici sunt alcătuiţi din taxe, impozite, TVA, cotizaţii ale angajaţilor şi ale angajatorilor pentru şomaj, pensie, sănătate etc etc etc. TOŢI BANII STRÂNŞI LA BUGETUL NAŢIONAL SAU ÎN BUGETELE LOCALE SUNT BANI MUNCIŢI DE POPOR. Renunţarea la acei bani (“nu mă interesează ce se întâmplă cu diferenţa dintre salariul BRUT şi cel NET, pe mine mă interesează doar ce iau în mână”) DENOTĂ O DISTRUGERE MENTALĂ GRAVĂ. Detalii despre renunţarea la banii publici găsiţi AICICitiţi şi Statul ne ia tot mai mult din salarii

14. ACCEPTAREA FAPTULUI CĂ NU MAI DECIDE POPORUL PENTRU EL, CI ALŢII, UNII, NIŞTE “BĂEŢI dăştepţi” la costum şi care vorbesc frumos

Poporul român (şi nu doar el) este îndobitocit cu ideea că o dată la 4 sau 5 ani îşi alege în fruntea lui liderii, conducătorii pentru următoarea perioadă, oameni care să îl reprezinte, care să îi vrea binele şi care să îl ajute să o ducă din ce în ce mai bine. Toata această chestie este O MARE ŢEAPĂ, O MANIPULARE, O MINCIUNĂ SFRUNTATĂ. Este doar o ILUZIE că noi alegem oamenii care să conducă ţara. De ce spun asta? Păi din următoarele motive:

a. sistemul de vot actual este prost, imoral şi coruptibil – prin actualul sistem de vot pot ajunge în faţă doar “oamenii de partid” (adică politicienii clasici acceptaţi de mai marii partidelor); oamenii de bună credinţă independenţi au piedici birocratice în accederea la putere şi nu ajung niciodată să ocupe o funcţie publică, şi din cauza sistemului de vot; sistemul de vot actual se fraudează la greu în diferite moduri.

b. românii sunt nevoiţi tot timpul să aleagă între două rele.

c. românii votează ce li se serveşte de către cei care conduc ţara şi lumea, nu votează niciodată un om de-al lor, din popor, căruia să-i pese pe bune de binele acestei ţări; oferta de vot este prestabilită de către cei care trag sforile; oamenii de bună credinţă nu au aproape nicio şansă să ajungă să conducă.

Legat de sistemul de vot actual este perfect reprezentativă imaginea următoare:

Iluzia alegerii politicienilor conducatorilor liderilor in fruntea poporului sistem de vot imoral fraudabil incorect oameni de partid alesi candidatii independenti nu au sanse sa ajunga la putere

Detalii despre sistemul de vot actual şi ce ar presupune un sistem de vot ideal găsiţi AICI.

Un alt lucru care evidenţiază clar că NU ROMÂNII ÎŞI DECID SOARTA, şi că poporul român nu mai este de mult suveran şi cel care decide lucrurile, este situaţia de la ultimele 2 referendumuri naţionale:

a. Românii au votat prin referendum naţional prin 2009 (chiar dacă a fost o schemă mârşavă a lu’ Băsescu) ca parlamentul să aibă maxim 300 de parlamentari şi o singură cameră (o singură cameră este o imbecilitate, dar maxim 300 de parlamentari ar fi ok). Ce s-a întâmplat? Păi clasa politică a ignorat perfect ce a zis poporul şi a făcut în aşa fel încât în prezent avem vreo 580 de parlamentari. A decis poporul? NU! Au decis “nişte băeţi”. PERFECT!

b. Românii au votat în majoritate covârşitoare la referendumul naţional din 2012 pentru DEMITEREA CRIMINALULUI BĂSESCU din funcţia de preşedinte al României. Au respectat clasa politică şi instituţiile statului ce a hotărât poporul prin referendum naţional? NU! Au decis să-i permită Băsescului să se întoarcă la loc până în 2014 când îi expiră mandatul. Deci, deşi Băsescu a fost demis clar de popor la referendum, ACEST LUCRU NU A CONTAT. Pentru că… NU POPORUL DECIDE SOARTA LUI… (not any more…) Detalii despre cum s-au implicat şi PUTERILE STRĂINE în treaba asta aflaţi AICI.

FAPTUL CĂ NU REALIZĂM, NU CONŞTIENTIZĂM ŞI NU NE PASĂ CĂ NOI NU MAI DECIDEM VIITORUL NOSTRU ESTE UN LUCRU FOARTE FOARTE GRAV ŞI DENOTĂ DISTRUGERE MENTALĂ.

15. ACCEPTAREA FAPTULUI CĂ PUTEM ELIMINA / SCHIMBA POLITICIENII CORUPŢI DOAR PRIN AŞA NUMITELE “ALEGERI DEMOCRATICE”, ADICĂ PRIN VOT, O DATĂ LA 4 sau 5 ANI

E normal ca un om evident putred de corupt şi nenorocit să stea până la sfârşitul mandatului liniştit, să fure în continuare, să distrugă în continuare? Nu e normal deloc! Dar ce fac românii? Acceptă cu umilinţă orice rele le face acel politician şi aşteaptă să vină votul (PESTE 4 ANI !!! ) ca să voteze pe altul care se dovedeşte a fi tot corupt. E normal? NU! E distrugere mentală! Dacă vezi că politicienii fură de rup şi sunt putred de corupţi, dar tu accepţi să stea liniştiţi acolo pe funcţiile lor de conducere până la sfârşitul mandatului, înseamnă că eşti distrus mental. Politicienii sunt ANGAJAŢII NOŞTRI ! Dacă îşi bat joc, fură, sunt corupţi, servesc altui interese decât cel al poporului care i-a votat, ATUNCI TREBUIE ZBURAŢI IMEDIAT! Dar românii nu văd lucrurile aşa pentru că sunt distruşi mental. Eu recomand, în situaţia dezastru a clasei politice actuale, “alegeri anuale pân’ la rezvolvare!”. Detalii despre asta AICI.

16. INCAPACITATEA DE A CITI

Cititul este SFÂNT. Cititul este cea mai rapidă modalitate de acumulare de noi informaţii. Cititul este DE BAZĂ pentru un om VIU. Din păcate, oamenii pur şi simplu nu mai au chef – timp – disponibilitate să citească mai mult pentru a afla mai multe despre adevărul din jur. Cantitatea şi calitatea informaţiilor citite (nu basme, romane şi nuvele!) într-o anumită perioadă de timp, ar putea fi un barometru al distrugerii mentale, deşi ne putem informa şi prin alte metode, dar mai lente (documentare, filmuleţe, audio books etc). Informarea are ca principal scop cunoaşterea şi înţelegerea lumii şi situaţiei în care te afli. Lipsa de cunoaştere şi înţelegere a lumii  şi a situaţiei în care trăieşti te face uşor manipulabil de către cei care controlează Sistemul.

17. INCAPACITATEA CONŞTIENTIZĂRII CĂ SUNTEM ŢINUŢI PE POST DE SCLAVI

Detalii despre sclavia modernă găsiţi AICI.

18. INCAPACITATEA DE A CĂUTA, VEDEA, CONŞTIENTIZA şi ACCEPTA ADEVĂRUL DUR, REALITATEA ÎNCONJURĂTOARE, AŞA CUM ESTE EA.

Despre incapacitatea de a căuta adevărul şi de a-i face faţă psihic (cea mai mare problemă a omenirii) am vorbit pe larg AICI.

19. INCAPACITATEA IMAGINĂRII UNEI LUMI MAI BUNE

Dacă nu ne gândim niciodată la faptul că lumea în care trăim ar putea fi MULT MAI BUNĂ dacă popoarele n-ar fi conduse de politicieni corupţi prin jocuri de culise şi prin satisfacerea unor interese ascunse împotriva interesului general al populaţiei, şi dacă nu ne putem imagina o ALTFEL de lume, MAI BUNĂ, înseamnă că au reuşit să ne distrugă mental şi să ne facă să credem că ăsta este cel mai bun sistem posibil găsit de omenire până în prezent: o FALSĂ democraţie mincinoasă, care este de fapt o dictatură ascunsă a unor grupuri de oameni foarte puternici şi foarte bogaţi, care controlează tot ce mişcă prin marionete politice (şefi de state şi de guvern, şefi de bănci naţionale, miniştri, primari etc), prin mega corporaţiile lor de la nivel mondial, prin BĂNCI, prin şantaj, mită, ameninţări şi asasinate, o dictatură care se manifestă prin prăpastia dintre masele de oameni şi grupul elitist în ceea ce priveşte bunăstarea vieţii, dictatură care se manifestă prin SCLAVIA MODERNĂ. Dacă nu vedem aceste lucruri, dacă nu ne pasă şi/sau dacă nu suntem în stare să ne imaginăm (măcar) o altfel de lume, o lume mai bună, înseamnă că suntem distruşi mental.

În concluzie: Poporul român este în mare parte distrus mental. Acesta este un lucru care trebuie conştientizat cât mai repede, pentru că de la el trebuie plecată reconstrucţia acestei ţări. Asta e, trebuie să lucrăm cu materialul clientului… (n-avem ce-i face). De bază în reconstrucţia României sunt oamenii care NU sunt distruşi mental şi care sunt treziţi la realitate. Citiţi şi ACEST TEXTdespre conştientizarea lumii în care trăim. Distrugerea mentală a românilor (şi a altor popoare) a fost PREMEDITATĂ de către cei care conduc lumea din umbră, care doresc să-şi menţină la infinit AVEREA (şi să o crească pe spinarea sclavilor – adică pe spinarea noastră), şi care doresc să deţină MONOPOL asupra PUTERII şi CONTROLULUI GLOBAL AL OMENIRII.

Observaţi că prin această distrugere mentală premeditată s-au obţinut nişte caracteristici ale popoarelor – IDEALE pentru “Elitele” care doresc controlul total al omenirii:IGNORANŢĂ, GÂNDIRE PE TERMEN SCURT, EGOISM, LIPSA DE UNITATE, LIPSA DE SOLIDARITATE, DEZBINARE, “EU ŞTIU MAI BINE!”, OBEDIENŢĂ faţă de Sistem, ÎNCREDERE ÎN AUTORITATE, LIPSA DE REACŢIE, FRICA DE A REACŢIONA, APATIE, IMPOSIBILITATEA IDENTIFICĂRII RĂULUI, IMPOSIBILITATEA IDENTIFICĂRII VINOVAŢILOR, ACCEPTAREA FAPTULUI CĂ AVEREA SE ÎMPARTE TOTAL DISPROPORŢIONAT ŞI INECHITABIL MEMBRILOR SOCIETĂŢII, RENUNŢAREA LA BANII PUBLICI, ACCEPTAREA FAPTULUI CĂ NU POPORUL ÎŞI DECIDE VIITORUL, CI “NIŞTE BĂEŢI”, ACCEPTAREA CA POLITICIENII CORUPŢI SĂ STEA PE FUNCŢIILE LOR PÂNĂ LA SFÂRŞITUL MANDATULUI, INCAPACITATEA DE A CITI MAI MULT ŞI DE A TE INFORMA SUFICIENT, INCAPACITATEA CONŞTIENTIZĂRII CĂ SUNTEM SCLAVI, INCAPACITATEA CĂUTĂRII ADEVĂRULUI, INCAPACITATEA DE A NE IMAGINA (MĂCAR) O ALTFEL DE LUME, O VIAŢĂ MAI BUNĂ.      PERFECT!

 

==

Salvarea României (sau mai degrabă a unei comunităţi locale) poate avea loc atunci când la conducere (în funcţiile importante de conducere) vor ajunge OAMENI DE BUNĂ CREDINŢĂ (detalii despre importanţa bunei credinţe AICI). Din păcate însă, în situaţia României din prezent (vezi Review on Romania), este destul de greu ca nişte oameni de bună credinţă să ajungă la conducere, pentru că trăim într-un sistem mafiot, strâns legat de fenomene ca “rea credinţă”, “corupţie”, “colonie a puterilor străine” etc. Dar nu este însă imposibil. Sau îmi place să cred că nu este… Pentru că dacă aş fi concluzionat că este imposibil ca România să se mai salveze aş fi plecat de mult din ţară şi aş fi convins pe cât mai mulţi să o facă. Însă eu cred că poporul român mai are o şansă, dacă suficient de mulţi oameni se trezesc la realitate şi acţionează inteligent impreună. Pentru ca oameni de bună credinţă să ajungă la putere, este nevoie de câteva elemente.

Printre aceste elemente se numără:

1. Unitatea cât mai multor români în susţinerea anumitor puncte comune – benefice poporului român (sau comunităţii locale);

2. Existenţa unor oameni de bună credinţă care să fie dispuşi să candideze pentru a putea fi votaţi;

3. Convingerea “poporului” că acei oameni chiar sunt de bună credinţă, pentru a fi votaţi – demonstrarea bunei credinţe ( istorie impecabilă, planuri atractive viabile, utile societăţii – cu termene clare şi surse de finanţare, insistenţă pentru TRANSPARENŢĂ MAXIMĂ în “afacerile publice” şi mai ales cheltuirea banilor publici, insistenţă pentru ALEGERI ANUALE PÂN’ LA REZOLVARE etc – aici am o grămadă de idei pe care le voi folosi când va fi momentul oportun)

4. UN SISTEM DE VOT CORECT ŞI INCORUPTIBIL. Corect – adică să permită accederea la putere ŞI a oamenilor de bună credinţă, nu doar a “oamenilor de partid”, nu doar a gunoaielor tipice sistemului actual, şi de asemenea, rezultatul trebuie să exprime voinţa electoratului care a mers la vot ŞI Incoruptibil – adică un sistem care să nu poată fi fraudat în niciun fel, şi care să arate la sfârşitul alegerilor un rezultat exact al opiniei electoratului. Despre acest sistem vreau să vorbesc în continuare:

Care dintre cele 4 puncte de mai sus credeţi că este cel mai greu de atins, pentru ca nişte oameni de bună credinţă să ajungă la putere (la nivel central sau local, nu contează)?

Răspunsul meu ar fi – habar n-am! Deocamdată! Pentru că, noi românii, încă n-am “testat piaţa” în mod inteligent şi unit. Nu prea avem de unde să ştim cât de greu de realizat sunt primele 3 puncte. Însă mie acelea mi se par cele mai uşoare dintre cele 4. Primele 3 puncte mi se  par “realizabile”. Problema mea ar fi mai ales cu SISTEMUL DE VOT. Degeaba eşti de bună credinţă, degeaba ai, să zicem, o armată de oameni în spate care abia aşteaptă să te voteze, dacă sistemul de vot NU ESTE CORECT (nu te lasă să candidezi – îţi pune piedici financiare, birocratice) şi este FRAUDABIL (adică rezultatul votului nu va reflecta perfect opinia armatei de oameni pe care o ai în spate…). Deci sistemul de vot este o chestie importantă. Şi este GREU DE SCHIMBAT, pentru că schimbarea lui depinde de sistemul mafiot care conduce acum România. Ceea ce înseamnă că va trebui să ne descurcăm cu sistemul de vot actual pentru a ajuta oameni de bună credinţă să ajungă la putere, sau… va trebui să facem o revoluţie.

Dar să spunem că am avea un buton, pe care dacă l-am apăsa, brusc, de mâine, s-ar înlocui actualul sistem de vot din România cu sistemul de vot pe care îl vrem noi. Dacă s-ar putea asta… am avea o problemă, pentru că încă nu am identificat un sistem de vot perfect. Trebuie să ne punem următoarele întrebări şi să încercăm să răspundem la ele: CE SISTEM DE VOT VREM? Cum ar trebui să se facă votarea? Cum ar trebui să aibă loc alegerile? Cât de des? (eu am zis că anual ar fi o idee bună, chiar dacă te costă mai mult – detalii AICI) Care este sistemul ideal pentru România? ……….. Personal încă nu am un răspuns la aceste întrebări. Însă ar fi MINUNAT dacă forţa binelui din România ar găsi un răspuns şi ar ieşi cu el public. Pentru că neimplementarea de către politicieni a unui sistem de vot incoruptibil (identificat şi prezentat publicului larg) arată REAUA CREDINŢĂ A OAMENILOR POLITICI ACTUALI.

Trecând peste cele 2 probleme (care trebuie abordate la un moment dat) – “ar trebui ca toţi românii să aibă drept de vot ca acum?” şi “ce s-ar întâmpla dacă poporul român – grav needucat – ar avea o forţă puternică în VOT?”, haideţi să vedem câteva elemente despre … Cum s-ar putea face tot procesul de votare cât mai bine?

1. Sistemul de votare trebuie să fie CORECT

a. Rezultatul votului trebuie să exprime voinţa electoratului care a mers la vot – aici trebuie gândit cum e mai bine – uninominal, pe liste etc, trebuie regândit sistemul de redistribuire care a permis în 2008 şi în 2012 ca în Parlamentul României să ajungă oameni de pe locul 3 în rezultatele de la vot, trebuie gândită faza cu minorităţile care au dreptul la nu ştiu câţi oameni obligatoriu în parlament etc.

b. Sistemul de vot corect trebuie să permită accederea la putere a oamenilor de bună credinţă fără oprelişti birocratice sau piedici legate de bani. În prezent un candidat independent trebuie să strângă mii de semnături (pentru a avea dreptul de a candida) şi trebuie să dea din buzunar vreo 35 de milioane lei vechi (7 sau 8 salarii minime pe economie) “garantie” statului, pe care îi recuperează doar dacă obţine peste 20% din voturi (ştiu că mă interesasem la alegerile parlamentare din 2012 şi cam astea erau condiţiile – pe lângă multe alte chestii birocratice). Aceste lucruri trebuie SIMPLIFICATE – eliminată piedica financiară şi redus numărul necesar de semnături. În urma Revoluţiei din Islanda puteai candida dacă te susţineau 35 de oameni parcă şi fără să depui vreo garanţie în bani sau altă porcărie mafioată de acest gen. Habar n-am cum ar trebui să fie exact, totul trebuie făcut cu cap, însă trebuie găsit un sistem CORECT pretabil situaţiei României.

2. Sistemul de votare trebuie să fie NEFRAUDABIL – această problemă este mai mare decât prima şi mulţi vor putea spune că este IMPOSIBIL de realizat aşa ceva… Poate au dreptate. Dar eu zic că merită să încercăm… A avut cineva vreodată în România ultimilor 23 de ani iniţiativa de a pune laolaltă cât mai multe creiere inteligente de bună credinţă pentru a încerca să găsească un sistem de vot nefraudabil? Eu cred că nu… sau nu am auzit eu de asta. Până când nu se va întâmpla acest lucru, nu vom ştii dacă poate fi inventat un sistem de vot nefraudabil sau nu. Sigur că toată clasa politică actuală NU este interesată să găsească un sistem de vot ideal, şi nu vor face nimic în acest sens, pentru că ei profită direct de pe urma fraudării alegerilor, o dată la 4 ani, printr-o metodă sau alta… şi sunt MUUUULTE metode de fraudat în sistemul de vot actual (iată o listă AICI – 2009 şi altă listă AICI – 2012).

ÎNSĂ SOCIETATEA CIVILĂ CE FACE? CE FAC ASOCIAŢIILE şi ONG-urile? ELE NU VOR SĂ AVEM UN SISTEM DE VOT INCORUPTIBIL? Să se organizeze şi să pună creiere la lucru! Ah, nu vor? (o explicaţie AICI)  Atunci trebuie noi, cetăţenii – nivelul de bază al societăţii – să ne adunăm şi să lucrăm (inteligent şi unit) pentru crearea unui sistem de vot nefraudabil. Să punem noi laolaltă cât mai multe creiere de bună credinţă şi să găsim acest “sistem ideal/cât mai bun de vot pentru România”. Acesta este un ţel de bază într-o societate normală – morală – chiar democratică (dacă mai crede cineva în ideea numită “democraţie”…).

În nu ştiu care ţară africană, atunci când votezi ţi se bagă degetu mare de la una din mâini într-o vopsea roşie care nu poate fi curăţată cu nimic timp de vreo 2-3 zile -> pentru a bloca votul multiplu (am văzut cândva la TV). Când vii să votezi, ţi se cere buletinul şi eşti verificat la deget să nu mai fi votat o dată. Dacă ai degetul roşu înseamnă că ai mai votat şi vrei să votezi multimplu. Habar n-am cât de “necurăţabilă” este acea vopsea, dar este o idee. Măcar au făcut ceva concret pentru a împiedica votul multiplu. Noi românii ne credem deştepţi (şi chiar suntem – sau cel puţin avem potenţial…). Păi hai să găsim un sistem (ce inevitabil va fi probabil informatic) prin care tot procesul de votare să fie cât mai transparent, “live” – să poată fi urmărit pe internet, dar cumva fără să se ştie fiecare cu cine a votat (secretul votului trebuie păstrat pentru a nu se cumpăra voturi) şi care să nu poată fi “hăcuit” pentru că este urmărit live de fiecare alegător interesat. Nu-i o sarcină uşoară, dar repet… dacă cineva ar găsi un astfel de sistem, ar avea o armă puternică în lupta mediatică împotriva mafiei  şi politicienilor corupţi care conduc România în prezent.

Repet cei 3 piloni care sunt după părerea mea de bază (nu suficienţi) pentru ca România să devină o societate morală:

1. SISTEM DE VOT CORECT ŞI INCORUPTIBIL

2. ALEGERI ANUALE (PÂN’ LA REZOLVARE) – mi se pare insuficient contra-argumentul “e prea scump să organizezi alegeri aşa des” (Dar cât fură ăia 4 ani e “ieftin” pentru societate? Trebuie şi merită investit pentru a reduce furtul din bani publici!) (detalii aici: ALEGERI ANUALE)

3. TRANSPARENŢĂ MAXIMĂ în afacerile publice şi mai ales în cheltuirea banilor publici – un sistem prin care oricine poate verifica foarte uşor orice minusculă cheltuială dintr-o instituţie publică; transparenţă maximă înseamnă, de exemplu, ca atunci când merg pe stradă şi văd o nouă bancă amplasată de primărie în parc, să pot intra imediat pe internet pe site-ul primăriei, şi în maxim 2 minute să găsesc hotărârea primăriei – consiliului local prin care s-a luat decizia de achiziţie a băncilor, câte bănci au fost cumpărate şi ce alte obiecte, care este investiţia totală, din ce fonduri, ce firmă a primit banii, ce firmă a produs băncile, ce firmă se ocupă de amplasarea lor în teren, ce alte firme au participat la licitaţie şi ce ofertă au prezentat, câtă garanţie există la produse şi la manoperă, CÂŢI BANI AU FOST DAŢI (DIN BANII MEI DE CONTRIBUABIL) PENTRU O BANCĂ etc. Voi detalia ce înseamnă transparenţă maximă într-un text viitor. (detalii aici: TRANSPARENŢĂ MAXIMĂ)

Dacă (din greşeală, prin coincidenţă sau din convingere) vă găsiţi la un moment dat la vreun protest de stradă pentru dreptate şi normalitate în ţara asta, şi nu ştiţi ce să scrieţi pe pancartă sau nu ştiţi ce să răspundeţi atunci când vi se pune un microfon în faţă şi sunteţi întrebaţi “Ce căutaţi aici?” sau “Ce vreţi?” sau “De ce aţi ieşit în stradă?”… aduceţi-vă aminte de cele 3 chestii care ne-ar putea îmbunătăţi considerabil viaţa: TRANSPARENŢĂ REALĂ – aproape că nu există în instituţiile publice din România, SISTEM DE VOT CORECT şi INCORUPTIBILALEGERI ANUALE PÂN’ LA REZOLVARE!

Redau şi un pasaj găsit AICI despre piedicile pe care le pune sistemul de vot din prezent oamenilor de bună credinţă:

“Dar lăsînd la o parte faptul că actuala clasă politică este coruptă, democrația lasă teoretic posibilitatea ca noi oameni să poată schimba lucrurile. Spun teoretic, deoarece practic este foarte greu ca niște oameni corecți, care reprezintă cu adevărat voința românilor, să schimbe ceva în cadrul partidelor fără să se compromită. Soluție rămîne atunci înființarea unui partid nou. Democrația prevede dreptul la asociere în cadrul unei grupări politice. Legea din România e făcută însă în așa fel încît crearea unei noi formațiuni să fie un proces extrem de greu. E nevoie de cel puțin 25.000 de semnături, care să conțină adresa și CNP-ul, acestea să fie din peste jumătate din județele țării, plus Bucureștiul și din fiecare județ să fie strînse cel puțin 700 de semnături. Practic e nevoie de cîteva mii de semnături în plus, căci mai pot fi anulate din ele. Și chiar dacă acestea sînt strînse pînă la urmă, există posibilitatea ca justiția din România să împiedice înregistrarea unui partid, cum s-a întîmplat în vara lui 2012 cu Partidul Naționalist, care trebuia să devină aripa politică a mișcării Noua Dreaptă. Asta în timp ce în unele țări un partid se poate face la fel de ușor ca un ONG, cu doar cîțiva membri fondatori. Desigur, astfel de legi sînt făcute doar pentru a împiedica înregistrarea grupărilor care sînt împotriva sistemului. În timp ce Noua Republică sau PP-DD, partide create să canalizeze nemulțumirile față de sistem, dar tot produse ale aceleiași clase politice, au fost înregistrate. ” (articolul integral aici: http://lupuldacicblog.wordpress.com/2013/09/03/iluzia-democratiei-sclavul-perfect-e-sclavul-care-se-crede-liber/)

Citiţi şi:

13 iulie 29013: Democrația buzunarelor adânci – Foarte multe țări europene permit formarea unui nou partid politic cu doar 1-10 membri. Altele cer câteva sute, cum era imediat după Revoluție și în România. Numai România cere 25.000 de membri, și nu oricum, ci egal răspândiți în jumătate din județele patriei. Legea din România privind condiţiile de formare a unui nou partid politic (Legea 14 / 2003) este cea mai drastică din tot spațiul european. DE CITIT! Conţine inclusiv: Statele UE (altele decât România) și obligativitatea constituirii unui depozit electoral: sinteză

Este normal sa protestam? De ce nu ies mai multi romani in strada? Lupta pentru drepturile noastre si pentru o viata normala prin proteste (pol106)

De ce nu avem o miscare serioasa in societatea romaneasca? Nemultumiri reale si naturale, lider natural, miscare naturala (pol136)

28 iulie 2013: Democrația de vânzare din sud-estul Europei – cum se fraudează alegerile în Bulgaria etc

 

==

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: