De la sapa la prostitutie de lux – sechestrate, batute si obligate sa câstige ‹ Desteptarea

1 Jul

Cornelia, de 19 ani. A fost racolata de la discoteca din sat, acolo unde i-a propus sa lucreze la un bar din Piatra Neamt. Salariul de 1.000 de lei plus bonusuri din vânzari si cazarea gratuita au convins-o sa plece de acasa, având in vedere ca-si câstiga exista muncind cu ziua pe la oamenii din sat. Doar ca dupa putin timp i s-a propus sa nu ofere doar bauturi la bar ci si servicii sexuale, intr-o camera separata. Era platita cu sume intre 50 si 100 de euro sau chiar 300 de euro pentru o noapte intreaga. In final tot ea a fost cea care a anuntat politia. Toate aceste tinere ajung apoi in programul de consiliere al Agentiei Nationale Impotriva Traficului de Persoane – Serviciul Bacau. Pe lânga sedintele pe care le pot urma gratuit cu psihologii, acestea pot beneficia si de analize medicale gratuite si pot fi ajutate sa-si gaseasca un loc de munca. „Colaboram foarte bine cu ONG-uri si cu celelalte institutii ale statului pentru ca in final sa le putem ajuta pe aceste tinere. Pentru stoparea acestui fenomen noi am desfasurat sute de activitati de informare si constientizare a populatiei”, a spus Ion Munteanu, seful ANITP Bacau. In aceeasi perioada au fost racolati si doi tineri, unul de 21 de ani si altul de 16 ani, care au fost fortati sa cerseasca sau sa fure pe teritoriul altor state din Uniunea Europeana.

Metode de racolare

Proxenetii isi racoleaza victimele din barurile sau discotecile din mediul rural ori in cazinourile de la oras. Altii dau anunturi la mica publicitate sau le promit locuri de munca in strainatate, bine platite. Dupa ce realizeaza ce li se intâmpla sunt amenintate cu represalii asupra familiei daca incearca sa fuga sau sa anunte politia.

via De la sapa la prostitutie de lux ‹ Desteptarea.

În total, de la începutul acestui an, 20 de fete, cu vârste cuprinse intre 15 si 22 de ani, au ajuns victime ale acestora. Au practicat prostitutia atât în tara, în orase ca Bacau, Piatra-Neamt, Iasi sau Bucuresti, iar dupa ce se initiau aici erau duse în strainatate. Erau vândute pe sume cuprinse între 1.000 si 3.000 de euro la proxeneti români din Italia, Spania sau Germania. Acolo erau sechestrate, batute si obligate sa câstige pe saptamâna în jur de 5.000 de euro. Cele care nu faceau acesti bani erau violate, înfometate, drogate si arse cu tigara.

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: