Angajaţii care merg cu bicicleta la locul de muncă pierd mai puţin timp din cel alocat muncii din cauza bolilor. Câteva ţări europene plătesc angajaţii să vină la job cu bicla

10 Aug

angajaţii care merg cu bicicleta la locul de muncă pierd mai puţin timp din cel alocat muncii din cauza bolilor decât cei care fac naveta cu alte mijloace de transport.

via Câteva ţări europene plătesc angajaţii să vină la job cu bicla | TOTB.ro – Think Outside the Box.

 

Navetiştii velo primesc echivalentul a 22 de eurocenţi pe kilometru în Marea Britanie, 20 de eurocenţi în Belgia şi 15 eurocenţi în Olanda, fiind vorba de bani neimpozabili. În Belgia, datele ministerului de finanţă arată că peste 270.000 de oameni s-au înscris în acest program anul trecut, faţă de cei 140.000 din 2006. Asta înseamnă că, anul trecut, contribubilii belgieni au plătit 43 de milioane de euro pentru cei care merg cu bicicleta la serviciu. Motivele din spatele acestei iniţiative sunt preţul crescut al benzinei, trendul eco şi îmbunătăţirea sănătăţii. În acest din urmă caz, organizaţia olandeză TNO a arătat într-o cercetare că angajaţii care merg cu bicicleta la locul de muncă pierd mai puţin timp din cel alocat muncii din cauza bolilor decât cei care fac naveta cu alte mijloace de transport. Dacă numărul angajaţilor care pedalează până la job ar creşte cu un procent, angajatorii olandezi ar economisi 27 de milioane de euro pe an. Un motiv meschin, dar care stimulează măcar sănătatea şi ecologia.

Sursa: Yahoo! News

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: