Topul celor mai curate tari

14 Jun

Columbia University prin Center for International Earth Science Information Network si Yale University prin Center for Environmental Law and Policy, au dezvoltat un Index al Performantei Mediului (EPI). Cu ajutorul lui, revista Forbes a realizat un top al tarilor cu cel mai mic factor de poluare.

Elvetia ocupa prima pozitie, cu un rating de 95,5 puncte din 100 posibile. Elvetia a intregistrat punctajul maxim in ceea ce priveste 8 indicatori de mediu, acest lucru traducandu-se printr-o speranta de viata de 81 de ani pentru elvetieni.

Locul doi la nivel mondial este disputat de Norvegia si Suedia. Ambele tari inregistreaza punctaje mari in ceea ce priveste calitatea aerului, a apei si a emisiilor, insa protectia zonelor marine a primit un rating mai mic.

Noua Zeelanda ocupa locul 7 la nivel mondial si locul 1 in Asia, urmata de Japonia. Alte tari mentionate in top sunt Costa Rica cu 90,5 puncte, Columbia cu 88,3 puncte, Croatia cu 84,4 puncte, Albania cu 84 puncte sau Israel, cu 79,6 puncte.

via Topul celor mai curate tari.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: